Cf 2016 Colours Past section one

Het begon allemaal 15 jaar geleden, toen het Global Aesthetic Center voor het eerst professionals uit de designwereld bijeenzocht om kleurenpaletten samen te stellen. Toen het besef doordrong dat designtrends vastleggen voor zowel zakelijke klanten als individuele consumenten grote toegevoegde waarde kon hebben, besloten we het grootschaliger aan te pakken. De trendvoorspellingen werden vanaf dat moment jaarlijks gepubliceerd in een boek, bedoeld voor een breder publiek. Nog steeds selecteren we elk jaar ongeveer 50-60 kleuren uit de paletten die de trends suggereren en kiezen we een kleur van het jaar die volgens ons het invloedrijkst wordt. Dit is alweer het dertiende jaar dat we dat onder de noemer 'ColourFutures' doen. Maar gevestigde traditie of niet: het blijft essentieel om elk jaar opnieuw vast te stellen hoe die paletten zich precies ontwikkelen en door welke factoren ze worden beïnvloed, van wereldwijde trendontwikkelingen tot verschuivingen in heersende smaak.

Cf 2016 Colours Past section two

Rood met een oranje ondertoon is terug. een kleur om op te eten. Oranje is fris en uitnodigend of perzikzacht en natuurlijk.

Cf 2016 Colours Past section three

Geel is complex van aard, met een zweem van groen of mosterd. Groen neigt naar grijs en ademt een woestijndroge stilte.

Cf 2016 Colours Past section four

Blauw is vredig als water, relaxed en elegant. Paars is zacht en blauwig, waardoor het iets van een natureltint krijgt.

Cf 2016 Colours Past section five

Koel naturel is schoon en helder, met veel wit- en zwartvarianten. Warm naturel is gevarieerd en zou zich thuis voelen in de Afrikaanse savanne.