CF 2016 Colour  Trends Research section one

2016 Kleurentrends Research

ColourFutures: research vertalen naar een toekomst waarin iedereen zich kan vinden. Ieder jaar brengt het Global Aesthetic Center van AkzoNobel een groep experts en trendwatchers van over de hele wereld bijeen, werkzaam in verschillende disciplines binnen de designwereld, van architectuur tot textiel- en productontwerp, grafische vormgeving en research.

CF 2016 Colour  Trends Research section two

Tijdens die bijeenkomst bespreken ze welke grote trends ze wereldwijd voorzien in de komende jaren, gebaseerd op wat er gaande is op zowel maatschappelijk als designgebied. Uit dat proces komen een aantal trends naar voren die we samenvatten onder een overkoepelende gedachte die de tijdgeest weerspiegelt. Daarbij komt ook aan bod hoe die trends de consument naar verwachting zullen beïnvloeden.

CF 2016 Colour  Trends Research section three

Het palet voor 2016

Het palet voor 2016 is ingetogen en verfijnd, met veel zachte middennuances. Het is een warm palet, misschien nog iets subtieler dan eerdere paletten. De heldere kleuren uit het palet zijn bijvoorbeeld niet simpel of eenduidig, maar intrigerend. Willen we ze benoemen, dan is het eerder koraal dan oranje; vaker oker dan geel, meer middernacht dan blauw. Een vriendelijk palet is het dus, maar met een prettige zweem van mysterie.