img1

In de steek gelaten kinderen, die niet vergeten mogen worden

Hulp voor Chinese kinderen met ouders die naar stad zijn verhuisd

 

In China zijn meer dan 250 miljoen ouders van het platteland naar de stad verhuisd, in de hoop daar een beter leven op te kunnen bouwen. In totaal zijn daardoor 61 miljoen kinderen achtergebleven op het platteland. Ze leven daar alleen of bij familieleden, meestal hun grootouders.

img2

Wat was de uitdaging?
 

Als kinderen lang gescheiden moeten leven van hun ouders, maakt dat hen kwetsbaar voor fysieke en emotionele problemen. Daarbij komt dat deze kinderen onderwijs volgen in slecht onderhouden schoolgebouwen.
 

Hoe hebben we een kleurrijke plek gemaakt voor leren en spelen?
 

Samen met de China Next Generation Education Foundation hebben kleurexperts van Dulux (zustermerk van Flexa in Nederland) de klaslokalen voor kinderen op de Beiye Basisschool in Shijiazhuang (China) een nieuw uiterlijk gegeven. De oude, grijze lokalen hebben nu heldere, levendige kleuren en kleurpatronen. Ook zijn er computers geïnstalleerd waarmee de kinderen kunnen communiceren met hun ouders, die ver weg wonen. Op alle scholen konden projectmedewerkers rekenen op een warm welkom door de kinderen en docenten. Tot nu toe zijn er 35 Chinese scholen opgeknapt, er zullen er nog meer volgen.

img3

“Mijn leerlingen vinden het heerlijk om les te krijgen in zo´n kleurrijke ruimte ”, zegt Su Mei, docent op de Beiye School.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card