We delen hier graag met je wat we al hebben bereikt en welke doelen we willen behalen via ons initiatief Planet Possible.

1. Kortetermijndoelen voor duurzaamheid op lange termijn

In 2020 willen we een vijfde van onze omzet halen uit duurzamere producten.

In 2020 willen we 20% van onze omzet halen uit producten die duurzamer zijn voor onze klanten. We zijn supergemotiveerd om dit kortetermijndoel te halen. Dat doen we door de kwaliteit van onze verf te verbeteren zodat die zichtbaar langer meegaat. De verf moet geleverd worden in recyclebare potten die doorleven lang nadat jij de laatste pot voor je verfklus hebt dichtgemaakt.

2. Verf die beter is voor het milieu en voor jou

Onze verf op waterbasis heeft een snellere droogtijd dan oplosmiddelhoudende verf en is daarmee praktischer in gebruik.

We hebben hard gewerkt om oplosmiddelhoudende verf te vervangen door verf op waterbasis. Die droogt namelijk sneller, je kunt het makkelijker afwassen en het is geurloos. Hierdoor ruikt het frisser in huis en wordt de algehele luchtkwaliteit verbeterd. En jij hebt door waar we mee bezig zijn, want de verkoop van milieuvriendelijke producten stijgt. Lees meer over de voordelen van verf op waterbasis.

3. Verf doneren voor een betere toekomst

Via ons initiatief Let’s Colour hebben we sinds 2000 wereldwijd 750.000 liter verf gedoneerd aan achtergestelde wijken en buurten over de hele wereld.

Sinds 2000 hebben we 750.000 liter verf gedoneerd aan Let’s Colour, waarmee met een hele reeks projecten sommige van de meeste achtergestelde buurten en wijken ter wereld een opknapbeurt hebben gekregen. We willen via kleur mensen samenbrengen en een positieve verandering veroorzaken.

4. De ultieme milieu-award

We hebben de Carbon Trust Triple Standard-award mogen ontvangen. Dat is de meest prestigieuze prijs uitgereikt door de grootste onafhankelijke internationale organisatie op het gebied van milieu-impact van bedrijven. Daardoor zijn wij een van de eerste bedrijven die erkenning krijgen voor onze activiteiten om te voldoen aan de Carbon Trust Standards waarmee broeikassen en verspilling van water en andere grondstoffen significant moeten worden teruggedrongen.

5. Beste van de klas

De afgelopen 12 jaar hebben we een vaste plek in de Dow Jones Sustainability World Index (opgericht in 1999 en de eerste officiële internationale benchmark voor duurzaamheid). De organisatie houdt de aandelenkoers bij van ´s werelds grootste bedrijven en gebruikt daarvoor economische, milieu- en sociale criteria. Al meer dan 10 jaar staan we in de top 3.