Advies van interieur styliste over babykamer kleuren

“Breng balans in de babykamer met blauw en groen”, zegt Susanne Zum Vörde Sive Vörding van StijlvolStyling.com. Samen met MamaNL brengt zij in beeld hoe je met Flexa eenvoudig de juiste kleur kiest voor jouw babykamer.

De beste kleuren voor een babykamer

Dat de babykamer een rustige en sfeervolle ruimte voor je kleine moet zijn staat buiten kijf. Kies daarom niet voor felle, harde kleuren of drukke printjes. Dat kan teveel prikkels geven waardoor de baby minder goed slaapt. Kleuren die rust geven zijn bijvoorbeeld blauw- en groentinten. Combineer kleuren in de babykamer ton-sur-ton, dat zijn verschillende tinten van een kleur. Daarmee krijg je nog meer een rustig effect.

Beste kleuren voor babykamer

Kleuren kiezen

De kleuren voor de babykamer kun je het beste op de muur zelf zien voordat je een definitieve keuze maakt. Gebruik de Flexa Kleurstalen, Flexa Visualizer App en de Flexa Kleurtesters om direct te zien wat kleur met de muur in de babykamer doet. Het beste bekijk je de kleuren bij voldoende daglicht, zodat je goed kunt bepalen of de kleur aan je wens voldoet. Heb je de juiste kleur gevonden voor de babykamer, dan kun je aan de slag.

Kleuren kiezen voor babykamer

De babykamer verven

De babykamer is vaak niet de grootste kamer in je huis. Om een kleine kamer wat ruimer te laten ogen, kun je het beste een accentmuur voorzien van de hoofdkleur. Gebruik hiervoor de muur waar het meeste zonlicht op valt, zodat de kleur het beste uitkomt. Op de andere muren breng je een begeleidende (ton-sur-ton) kleur aan of een wittint. Alle kleuren, dus ook de kleuren van jouw babykamer, zijn mengbaar in Flexa verf. Kies voor het verven van de babykamer voor een geurloze, watergedragen verf zoals Flexa Creations.

Selecteer jouw Kleurtester

Download de Flexa Visualizer App

Babykamer kleuren