"Hoe creëer ik een luxe slaapkamer zonder dat ik de hoofdprijs betaal?"

Volgens ons exclusieve onderzoek zegt 37% van de huiseigenaren dat, als ze in een nieuw huis intrekken, de ouderslaapkamer hun nummer 1 prioriteit is bij de inrichting.

Het is niet verwonderlijk dat onze slaapkamers erg belangrijk voor ons zijn. We spenderen bijna de helft van de dag in de slaapkamer. Slaapkamers zijn niet alleen een plek om te slapen, ze vormen ook een heilige plaats waar je kunt ontspannen en de zorgen van de dag achter je kunt laten.

Gelukkig hoef je geen vermogen uit te geven aan designermeubels en luxe stoffen om een boutiquehotel-stijl na te bootsen in de slaapkamer. Een likje verf is alles wat je nodig hebt om een slaapkamer in een luxe toevluchtsoord te veranderen.

Hier volgen tips voor het creëren van deze look:

De kleur van donkere juwelen voegt een vleugje exotische luxe toe aan je interieur. Boots de diepte en kleur van edelstenen na door matte en glanzende afwerking te combineren.

1) Kleur van juwelen

De donkere kleur van juwelen voegt een weelderig gevoel toe aan het interieur. Gebruik ze op muren in een matte afwerking voor een prachtig, zacht effect, of kies voor glans op een kaptafel of stoel om blikvangers te creëren.

Welke kleur? 100% Eiland, Iets Braam, Puur Oceaan, 85% Pinksterbloem

Haal je inspiratie uit de sterrenhemel en verf je muren intens donkerblauw voor een stemmige, mysterieuze slaapkamer met een uitnodigende warme sfeer.

2) Nachtblauw

Haal je inspiratie uit de sterrenhemel en verf je muren in de donkerste blauwtinten voor een stemmig, mysterieus slaapkamer interieur waarin je je gelijk thuis voelt. Combineer met meubilair voorzien van spiegels om licht te weerkaatsen in de kamer en nog meer glamour toe te voegen.

Welke kleur? 100% Oceaan of 100% Marmer

Tinten in lichtzilver creëren een elegante, volwassen uitstraling; combineer met donkere tinten voor een sterke, geaarde uitstraling

3) Stijlvol zilver

Lichte zilvertinten creëren een elegante, volwassen uitstraling en kunnen gecombineerd worden met accessoires van bijna elke kleur. Verf de muur achter je hoofdeinde in een donkere tint voor een sterke, geaarde look.

Welke kleur? Iets Grafiet met Vol Grafiet

Kies donkerrode kerstinten voor de slaapkamer - ze zijn zacht genoeg om rustgevend te zijn, maar rijk genoeg om toch indruk te maken

4) Vol rood

Rood geeft een dramatisch feel aan de kamer. Voor de slaapkamer adviseren we om te kiezen voor donkere kersenrode tinten die neutraal genoeg zijn om rustgevend te zijn, maar ook krachtig genoeg om indruk te maken.

Welke kleur? Puur Bes of Puur Aubergine

Lichte zilvertinten zorgen voor een elegante serieuze uitstraling en kunnen gecombineerd worden met accessoires in elke andere kleur.

5) Modern zwart-wit

Zwart en wit zien er als combinatie moeiteloos modern uit. Kies één van de twee voor het houtwerk en de ander voor je muren, en creëer een strakke look. Als je zin hebt om te experimenteren, kun je ook eens verschillende verfeffecten proberen? Streepjes of een schaduweffect dat van zwart in wit verandert, geven het interieur een hypermoderne uitstraling.

Welke kleur? Puur Grafiet met Wit Grafiet

Supertip

Combineer wit beddengoed met zachte dekens en fluwelen kussens voor een betaalbare boutiquehotel finishing touch.