"Nu ik eindelijk in mijn nieuwe huis ben ingetrokken, wil ik wel eens uit mijn comfortzone stappen en een hip kleurenschema proberen".

Uit ons recente onderzoek bleek dat 31% van de mensen die gaat verhuizen zich laten inspireren door mode- en stijltrends bij het inrichten van hun nieuwe woning.

Voor mensen die wel eens iets anders willen proberen op interieurgebied: donkere en sfeervolle tinten zijn momenteel erg in opkomst.

Als het over je huis gaat, dan vormen donkere tinten een eenvoudige en betaalbare manier om een stijlvolle uitstraling te geven aan je interieur. Ook in kleine mate werkt het goed, met name als je een prominente muur verft.

Bekijk welke modieuze kleuren wij hebben uitgekozen, en ontdek hoe Flexa je kan helpen bij deze look.

Een muur in purperviolet voegt direct passie toe aan je interieur, en doet het bovendien goed in grotere ruimtes, zoals woonkamers

1) Purperviolet

Levendig en stijlvol, deze rijke paarstint is veelzijdiger dan je zou denken. Een violetkleurige muur voegt direct een vleugje passie aan je interieur toe. Het is bovendien een geschikte kleur voor grotere ruimtes, zoals woonkamers. Combineer met complementaire kleuren als mosgroen, felgeel, of met bepaalde rood- of blauwtinten voor een oogverblindend effect.

Welke kleur? Puur Lavendel, Puur Krokus, Vol Tijm, 85% Bubbels

Kiezen voor donkergrijs is een snelle manier om een ruimte een weelderige uitstraling te geven. Als recessieve kleur is grijs niet direct in het oog springend, een perfect alternatief dus voor wit of crème als neutrale achtergrond.

2) Stormachtig grijs

Kiezen voor donkergrijs is een snelle manier om een ruimte een weelderige uitstraling te geven. Als recessieve kleur is grijs niet direct in het oog springend, een perfect alternatief dus voor wit of crème als neutrale achtergrond.

Welke kleur? Midden Lavendel, Puur Lavendel, 85% Aarde

Een diepe chocoladeachtige roodtint brengt in je nieuwe huis een klassieke dramatische sfeer tot stand

3) Dieprood

Een diepe chocoladeachtige roodtint zal een dramatische touch geven aan je nieuwe woning. Je kunt het dus het best in geringe mate gebruiken. Combineer in je interieur met frisse witte muren of wit houtwerk voor een romantische, stijlvolle uitstraling die perfect matcht met je slaapkamer.

Welke kleur? Puur Braam, Puur Eiland, 85% Oceaan

Teal, bestaand uit groen- en blauwschakeringen, is een hele rustige kleur, waar je nooit te veel van kan hebben in je nieuwe huis.

4) Tijdloos blauwgroen

Teal, dat blauw- en groentinten bevat, is een hele rustige kleur die je volop kunt gebruiken in je nieuwe huis. Maak de look compleet met mintgroen voor een rustgevend effect, of hou het uitdagend en combineer met mosterdgeel.

Welke kleur? 85% Oceaan, 100% Zandstrand, Vleugje Zee, 100% Eiland

Smaragdgroen is een verbluffend mooie tint die van oudsher wordt geassocieerd met rijkdom en luxe. Maak indruk door smaragdgroen te combineren met zachte blauw- en groentinten

5) Smaragdgroen

Smaradgroen is een verbluffend mooie tint die van oudsher wordt geassocieerd met rijkdom en luxe. Het is nogal een blikvanger, combineer dus met neutrale tinten voor een elegant eetkamerinterieur. En als je zin hebt in iets geks, steek het dan af tegen zachte blauw- en goudtinten.

Welke kleur? 85% Eiland, 100% Zee, Vol Kastanje

Supertip

Als je nog niet weet of je donkere tinten wilt gaan gebruiken, download dan onze Flexa Visualizer app voor je smartphone of tablet. Bekijk de muur die je wilt verven op je scherm, kies een tint uit het Flexa kleurenpalet en tik voor een eerste indruk van hoe je geverfde kamer eruit zal zien.