"Ik zou mijn kamer graag in een heldere kleur verven, maar ik weet niet welke kleur. Waar kan ik ideeën opdoen?

Volgens ons exclusieve onderzoek vindt 33% van de huiseigenaren het leuk om te verven in heldere kleuren.
Als je net verhuisd bent, dan zijn krachtige kleuren een perfecte manier om je stempel op je nieuwe woning te drukken. Maar welke kleuren kies je?

Kleureneyeopener voor onze huiseigenaar

Toen Laura Janssen haar intrek nam in haar nieuwe appartement, had ze moeite met het kiezen van een kleur voor de muren van haar woonkamer. Totdat haar blik viel op een foto op de koelkastdeur.

"De foto was genomen tijdens een recente vakantie in Ierland legt ze uit. “Ik stond op de voorgrond en achter me lag een glooiend landschap van prachtige groene heuvels.”

"Ik besloot dat een soortgelijke groentint mooi zou staan in mijn woonkamer en toen vond ik de ideale verf bij het Flexa assortiment met Couleur Locale. Het is een prachtige groene kleur geworden met de naam Daring Energy uit de Energizing Ireland selectie, en ik ben er heel blij mee. De kamer voelt heel fris en gezellig aan.”

Vijf locaties waar je ideeën op kunt doen

Als je er eenmaal over na begint te denken, dan vind je overal waar je kijkt kleurinspiratie. Hier volgen nog wat gedurfde en mooie kleurenschema's die je kunt afkijken van de dingen om je heen.

Geef een ruimte energie door tropisch groene tinten en heldere accentkleuren.

1) De natuurlijke wereld

Of het nu een bos is waar je graag wandelt, het lokale park of een plant in je vensterbank, de natuur is een grote inspiratiebron. Geef energie aan een ruimte door tropische groene tinten te combineren met heldere accentkleuren.

Creëer een modern stads interieur met lichtaccenten in elegant grijs, of haal inspiratie uit de skyline van de stad bij zonsondergang, voor een warme laidback sfeer.

2)Een stedelijk stadsgezicht

In steden liggen de kleurideeën voor het oprapen. Creëer een modern stedelijk interieur in een elegante grijskleur met veel lichtelementen, of haal inspiratie uit het stadspanorama bij zonsondergang voor een warme ontspannen vibe.

Breng het vakantiegevoel mee naar huis en verf je muren in vrolijke strandkleuren.

3) Een strandvakantie

Neem het vakantiegevoel mee naar huis en verf je muren in vrolijke strandkleuren. Zandgeel en oceaanblauw vormen een gouden combinatie en brengen de verfrissende sfeer van de kust boven.

Gebruik geliefde voorwerpen als uitgangspunt voor je kleurenschema, dan kan er eigenlijk niks misgaan.

4) Een geliefd voorwerp

Het kan een schilderij zijn van je favoriete kunstenaar, een kleurrijk decoratief object of een souvenir die je van je laatste vakantie meenam. Gebruik een waardevol voorwerp als uitgangspunt voor een kleurrijk interieur, dan kan het haast niet verkeerd uitpakken.

Je rode jurkje of je favoriete blauwe shirt kan niet alleen het uitgangspunt zijn voor je outfit, maar ook voor je interieur.

5) Je garderobe

Je rode jurkje of je favoriete blauwe shirt kan het uitgangspunt zijn voor je outfit, maar ook voor je interieur. Als je de kleur mooi vindt, maar bang bent dat het een beetje overdreven is op je muren, verf dan maar één muur, bijvoorbeeld achter een hoofdsteun. Of gebruik het als kleur voor de omlijsting van je ramen of voor een prominent meubelstuk in je huis.

Supertip

Nog steeds moeite met het kiezen van je kleuren? Gebruik de Flexa Visualizer app voor hulp bij de perfecte keuze. Je krijgt een voorproefje van hoe je kamer eruit zal zien, nadat hij geverfd is.