"We hebben niet veel geld meer over na onze verhuizing, maar we zouden heel graag een ontspannen woonkamer creëren waarin het hele gezin tijd met elkaar kan doorbrengen. Wat zijn de mogelijkheden?"

Verhuizen kan heel prijzig zijn, waardoor er weinig geld overblijft voor je nieuwe huis. Maar de meeste mensen die net verhuisd zijn, willen graag direct aan de slag met het interieur, vooral als ze er met het hele gezin gaan wonen.

Volgens ons algemene onderzoek zegt 60% van de mensen dat het inrichten van hun woonkamer boven aan hun to-do lijst staat. We hebben daarom zes manieren bedacht om een gezellige gezinskamer te creëren door middel van eenvoudige en betaalbare verfideeën.

Je kunt de muur achter de bank in één kleur verven, vervolgens verf je de muren rondom de ramen in een kleurschakering en gebruik je nog een andere kleurschakering voor de nisjes in de kamer.

1) Kies voor colour blocking

Kun je je het verven van de hele kamer niet veroorloven? Waag je dan eens voorzichtig aan colour blocking. Je kunt de muur achter de bank bijvoorbeeld in één kleur verven, de muren rondom je ramen in een kleurschakering van die kleur verven en nog een andere kleurschakering gebruiken voor de nisjes in de kamer. Het combineren van blauwgroentinten leent zich hier goed voor.

Welke kleur? Probeer 85% Eiland, Midden Eiland en Vleugje Zee.

Een leuke manier om wat leven te blazen in een simpele witte kamer. Kies uitdagende kleuren voor de deurlijsten en verf de deur dan in een complementaire kleur.

2) Verf deuren in contrasterende kleuren

Een leuke manier om wat leven te blazen in een simpele witte kamer. Kies uitdagende kleuren voor de deurlijsten en verf de deur dan in een complementaire kleur. Bijvoorbeeld, een blauwe lijst en een oranje deur, of een indigo lijst met gele deur. Kinderen houden van heldere kleuren en omdat het om kleine oppervlakken gaat, lopen de kosten niet hoog op.

Welke kleur? Vol Golven met 100% Pompoen of Vol Braam met 100% Zandstrand

Kies voor een donkerdere tint voor je kozijnen dan voor je muren, dan zul je merken dat je kamer een ruimere indruk maakt.

3) Focus op de omlijsting

Als je je zinnen gezet hebt op een bepaalde kleur, maar deze kleur niet op je muren wilt gebruiken, dan kun je een even verbluffend effect creëren door je meubels, planken en deurlijsten te verven. Kies voor een donkerdere tint op je ramen dan op je muren, dan zul je merken dat je kamer een ruimere indruk maakt.

Welke kleur? Probeer 100% Salie, Vol Braam of 100% Golven

Als je je zinnen gezet hebt op een bepaalde kleur, maar deze kleur niet voor je muren wilt gebruiken, dan kun je een even verbluffend effect creëren door je meubels, planken en deurlijsten te verven.

4) Verlevendig je boekenplanken

Als je inbouwboekenkasten of zwevende planken hebt, verf deze dan in een heldere kleur, zodat je je woonkamerinterieur nieuw leven inblaast. Je kunt zelfs alle planken een andere kleur geven, voor een speels, regenboogeffect, of verschillende subtiele nuances kiezen voor een harmonieuze look. Maak de look af door je boeken ook op kleur te sorteren.

Welke kleur? Probeer 100% Kers, 100% Sorbet, 85% Eucalyptus en 100% Zee

Als je juist behoefte hebt aan kalmte, kies dan voor lichtgroen- en paarstinten voor een rustgevend interieur

5) Kies voor vrolijke tinten

Kleur kan je echt opvrolijken. Heldere kleuren geven het meest energie, vooral als je kiest voor warme tinten als geel en oranje. Als je wel wat rust kunt gebruiken na een stressvolle verhuizing, kies dan voor lichtgroen en lichtpaars voor een rustgevend interieur.

Welke kleur? Probeer voor sprankelende tinten Iets Bubbels of 85% Pompoen en voor rustgevende tinten Vleugje Golven of Iets Aubergine

Supertip

Gebruik voor een finishing touch in designerstijl een paar betaalbare accessoires, zoals kussens, kleurrijke potten of geverfde fotolijstjes. Baseer je verfkeuze erop en maak er een mooi kleurengeheel van.