"Verhuizen is duur, dus konden we ons niet de droomkeuken veroorloven. Hoe halen we het maximale uit de keuken die we al hebben tegen zo laag mogelijke kosten?

Volgens ons recente algemene onderzoek blijkt dat een derde van de mensen die verhuizen het vernieuwen van de keuken heel belangrijk vindt voor het thuisgevoel in een nieuwe woning.

Maar als je budget na de verhuizing nou eenmaal geen droomkeuken toelaat, dan biedt onze Flexa kleurenexpert Louise Tod een aantal betaalbare tips voor een designkeuken, waar je niet lang op hoeft te wachten.

Tover een koele witte ruimte om in een gezellige plek voor het hele gezin, of vrolijk de ruimte op met energieke heldere kleuren.

1) Verf de muren

Of je het nu laat doen of zelf doet, verven is een goedkope manier om een persoonlijke draai te geven aan je nieuwe keuken, direct resultaat is gegarandeerd. Verander een neutrale witte ruimte in een gezellige plek waar het hele gezin samenkomt. Gebruik grijs- en bruintinten om een eenheid te creëren of maak de ruimte levendig met energieke felle kleuren.

Welke kleur? Vol Turf en Midden Bubbels

Een laagje verf zal de keukenkastjes onmiddellijk opvrolijken.

2) Verf de kastjes

Een laag verf zal direct een positief effect hebben op je oude keukenkastjes. Warme neutrale kleuren vormen een rustgevende, veelzijdige keuze, terwijl zilvergrijs een moderne feel geeft aan je keuken.

Welke kleur? Vleugje Kokos en Vol Grind

Heldere kleuren aan de binnenkant van de kasten zorgen gegarandeerd voor een glimlach op je gezicht als je de deurtjes opent.

3) Verf de binnenkant van de kastjes

Een felle dot kleur in je keukenkastjes is een garantie op een glimlach als je iets uit de kast pakt. Of nog beter, verwijder overbodige keukenkastdeurtjes en creëer een open, kleurrijke kast waar je vrolijk van wordt.

Als je niet voor een gewaagde kleur op je muren durft te gaan, kies dan voor meer kleur op het houtwerk

4) Verf omlijsting van ramen of deuren

Als je het kiezen van een gewaagde kleur voor je muren niet aandurft, doe dan iets creatiefs met het houtwerk. Energieke donkere blauwtinten voegen een geraffineerde uitstraling toe, en creëer een ruimtelijkheid door de muren in een lichtere tint te verven.

Welke kleur? 100% Golven en 100% Marmer

Een van de snelste en handigste manieren om je nieuwe keuken een designerlook te geven tegen lage kosten is het omwisselen van oude handvaten van kasten en lades.

5) Vervang de keukenkasthandvaten

Een van de snelste en handigste manieren om je nieuwe keuken een designerlook te geven tegen lage kosten is het omwisselen van oude handvaten van kastjes en lades. Je creëert er een tijdloze look mee, denk aan klassieke materialen, zoals koper of geborsteld nikkel. Het is een geweldige manier om klasse toe te voegen en biedt aan elk kleurenschema een mooie balans.

Verf een deel van de muur met schoolbordverf en hij verandert in een stijlvolle plek voor boodschappenlijstjes. Bovendien is het voor kinderen erg leuk om erop te tekenen!

6) Verf een krijtbord

Breng op een deel van de muur schoolbordverf aan en je muren veranderen de ruimte in een stijlvolle plek voor boodschappenlijstjes. Bovendien is het voor kinderen erg leuk om erop te tekenen! Je kunt ook een krijtbordstrook toevoegen onder aan een muur, voor een karakteristieke look.

Welke kleur? Puur Bamboe en Vleugje Salie

Felgekleurde broodroosters, potten of aardewerk geven je keuken iets extra's

7) Kies felgekleurde accessoires

Maak je keukenmetamorfose af met vrolijke accessoires. Felgekleurde broodroosters of potten zijn eenvoudig te vinden. Als je ze combineert met kleurrijk servies, dan zorg je voor sfeer en diepte in je keukeninrichting.

Supertip

Bekijk onze producten op de website. Hier vind je het aanbod van baanbrekende producten die al het vuil uit keukens verwijderen, en een vet- en vuilvrije keuken opleveren.