"Verhuizen, en het leven in het algemeen, kan soms best stressvol zijn. Hoe kan ik kleur gebruiken om me energieker te voelen?"

Als je verhuizen stressvol vindt, dan ben je niet alleen. Ons algemene onderzoek wees uit dat bijna de helft van de huiseigenaren helemaal op was na de verhuizing. Voeg hier een drukke baan aan toe, en een hectisch gezinsleven, dan is het logisch dat we thuis op zoek zijn naar rust.

Kleur kan een snel medicijn zijn voor mensen die zich down voelen, en het geeft je bovendien nieuwe energie en zin in de dag van morgen (en al het uitpakwerk dat nog gedaan moet worden).

Groen houdt het perfecte midden tussen levendig en rustgevend: verf je muren in sprankelende kleuren voor wat extra pit en drive om op te staan 's ochtends.

1) Verfrissend groen

Groen houdt het midden tussen levendig en rustgevend, wat het tot de ideale kleur maakt voor een slaapkamer interieur. Verf je muren in sprankelende tinten, zodat je je 's ochtends energieker voelt of kies voor marinetinten voor een sereen en verkwikkend gevoel.

Welke kleur? Wit Appel, Midden Laurier of Iets Tijm

Paars is een van de meest rustige tinten uit het kleurenspectrum, en bovendien een kleur die ontspanning en welzijn oproept.

2) Kalmerend paars

Paars is een van de meest rustgevende kleuren uit het spectrum. Het draagt bij aan een ontspannen en aangenaam gevoel. En paars schijnt ook bevorderlijk te zijn voor meditatie, precies wat je nodig hebt om te ontspannen na een hectische verhuisdag.

Welke kleur? Wit Golven, Iets Aubergine of Wit Krokus

Met levendig oranje spring je 's ochtends energiek je bed uit. Terracota en koperachtige tinten vormen een zachter alternatief voor het slaapkamer interieur.

3) Energieke oranjetinten

Met levendig oranje veer je 's ochtends vol energie uit bed. Heldere oranjetinten hebben een levendige, retro-uitstraling en omdat ze vrij intens zijn, zijn ze het meest geschikt als accentkleur. Terracota en koperachtige tinten vormen een zachtere variant voor een slaapkamer interieur.

Welke kleur? Pompoen, Midden Appel of Iets Rabarber

Geel lijkt altijd helderder op je muur dan op de kleurkaarten en daarom is het voor de slaapkamer verstandig om te kiezen voor een paar tinten lichter.

4) Vrolijk geel

Een zonnige gele kamer brengt een glimlach om je mond vanaf het moment dat je je ogen opent 's ochtends. Geel lijkt vaak donkerder dan op de kleurkaart als het eenmaal op je muren zit. Daarom kan het voor een slaapkamer verstandig zijn om voor een paar tinten lichter te kiezen, dan weet je zeker dat de kleur niet te heftig is.

Welke kleur? Midden Limoen, Vleugje Kers of Midden Bubbels

Blauwtinten creëren een helder, fris kleurenschema dat ook nog eens zeer rustgevend is. Het is zelfs zo rustgevend dat je hartslag er daadwerkelijk van omlaag gaat. Een goede manier om tot rust te komen aan het eind van een drukke dag.

5) Rustgevend blauw

Blauwtinten zorgen voor een helder, fris kleurenschema dat ook nog eens erg rustgevend is. Het is zelfs zo rustgevend dat je hartslag ervan omlaag gaat. Ideaal als je wilt ontspannen na een drukke dag en fris en fruitig uit bed wilt komen.

Welke kleur? Iets Golven, Vol Golven of Midden Golven

Supertip

Als je op een subtiele manier opwekkende kleuren in je interieur wilt verwerken, kies dan op de onderste helft van je muur voor een schaduweffect van je geselecteerde kleur die halverwege overloopt in wit.

Weet je nog steeds niet welke kleur je moet kiezen? Bekijk een voorproefje van hoe de verschillende kleuren er op je muren uit zullen zien met onze handige Flexa Visualizer app