img1

4 manieren om gebloemde tinten te gebruiken in je huis

Bekijk hoe de subtiele gebloemde tinten kamer na kamer omtoveren tot kleine oasen van rust. Door de natuur in huis te halen ga jij je beter voelen.


 

De kleuren die je kiest voor je huis zeggen iets over je persoonlijkheid en zijn sfeerbepalend. Door bepaalde kleuren te koppelen aan objecten van natuurlijk materiaal kun je een gezonde leefomgeving creëren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gebloemde paletten doen je waarschijnlijk denken aan de intense en heldere kleuren van de natuur die in bloei staat. Maar het echte geheim van een succesvolle natuurlijke inrichting ligt in neutraliteit.

Een ruimtelijke sfeer creëren in huis

img1

Gedempt lila en roze zijn de ideale kleuren om je woonkamer om te toveren tot een oase van rust. De ingetogen tinten vullen elkaar perfect aan en scheppen een ruimtelijke sfeer. Combineer dit met witte tonen voor een frisse ochtendsfeer in je huis. Door deze kleurcombinatie komen potplanten goed tot hun recht, want het levendige groen steekt geweldig af bij de neutrale omgevingskleuren.

Toptip: Wil je de luchtkwaliteit in je kamer verbeteren? Haal meer planten in huis en schilder de muren met verf op waterbasis.

Welke verf?
W0.05.65 / 10RB 49/062
U0.07.76 / 50BB 63/094

Je geheime paradijstuin

img1

Contrasterende kleuren zoals pastel violet en vaal mint zorgen voor een tuinachtige sfeer. De kracht van neutrale kleuren zit in hun eigenschap om heldere kleuren in de kamer te benadrukken waardoor er meer ruimte wordt gecreëerd.

Aardebruine en houten meubels versterken het tuineffect. Voor een evenwichtig geheel met de gedempte tonen gebruik je glanzend witte objecten. Met een gebloemde print en binnenplanten voeg je een extra vleugje buitenleven toe, en zie daar: je eigen geheime tuin is klaar.

Toptip: Met zachte tinten kun je met minder licht toch een ruimtelijke sfeer scheppen. Daarmee spaar je geld en energie uit.

Welke verf?
WN.02.77 / 10RB 65/042
R7.04.78 / 70BG 68/056

Een kleurrijk paradijs

img1

Niet elke kamer hoeft contrasterende kleuren te hebben. Rust zit ook in samenhang. Duifgrijs met een vleugje schemerroze geven deze kamer een geweldige achtergrond. Zilver, mauve en crèmekleur brengen kalmte en rust.

Toptip: Je kunt textuur toevoegen en het op de natuur geïnspireerde kleurenschema nog eens extra benadrukken via organische muurdecoraties, planten en een dekbedovertrek met bloemenprint.

Welke verf?
SN.01.85 / 59BB 81/022
WN.02.82 / 10RB 74/038

Natuurlijk brutaal

img1

Met een avontuurlijke combinatie van gebloemde kleuren maak je een huiselijke, rustgevende leefplek. Gedempt paars en dennengroen geven een bosrijk gevoel, dat wordt versterkt door houten meubels of een houten vloer. Donkere details benadrukken hoe rijk de kleur paars is, terwijl het raffinement ervan behouden blijft.

Toptip: Koop meubels gemaakt van recyclebaar materiaal, zoals hout. Het is een geweldige manier om een natuurlijke look te creëren en tegelijkertijd vriendelijk te zijn voor de aarde.

Welke verf?
Y7.03.63 / 10RR 41/042
N8.51.30 / 90GG 11/295

Zorgvuldig uitgekozen kleuren en een op de natuur geïnspireerd palette hebben een positieve impact op jou en op je huis. Als je de aarde ook een plezier wilt doen en het maximale uit je verf wilt halen, lees dan onze tips om meer te doen met minder verf.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card