img1

Hoe geef je een donkere ruimte een lichtere uitstraling

Een donkere ruimte licht laten lijken met behulp van de transformatieve krachten van kleur.


 

"Ik ben dol op mijn nieuwe huis, maar een van de kamers maakt een smoezelige indruk. Hoe kan ik hem lichter laten lijken?

Kleine ramen, lage plafonds, vreemde hoekjes, allemaal kenmerken die een kamer donkerder maken dan je zou willen. De keuze voor de juiste kleuren heeft direct een positief effect op de helderheid van een kamer.

Interieurdesigner Henriette von Stockhausen van VSP Interiors laat zien hoe je kleur kunt gebruiken om zelfs de smoezeligste ruimtes lichter te doen lijken.

img2

1) Kies voor koelere kleuren

Koelere kleuren duwen de muren terug, waardoor de kamer ruimer en lichter lijkt. Kies voor lichte grijs- en blauwtinten voor het optimale lichteffect.

Welke kleur? Vleugje Iris of 100% Tijm

img2

2) Haal het zonnetje in huis

Als je graag een warme sfeer creëert, wees dan niet bang om lichte terracotta- of geeltinten te gebruiken. Een zonnige tint kan een donkere smoezelige ruimte lichter en warmer maken. Pas op met het gebruik van bruine meubels in het interieur, dat levert een te heftig geheel op.

Welke kleur? Midden Bubbels of Wit Bes

img2

3) Geef de plafonds een lichte kleur

De bedoeling is om de kamer groter en lichter te maken, mijd dus donkere kleuren op het plafond. Wit is altijd een veilige keuze, maar je kunt ook kiezen voor andere lichte kleuren, zoals groen of goud.

Welke kleur? Vleugje Tijm of Wit Aarde

img2

4) Weerkaats het licht

In donkere kamers moet je het weinige licht dat binnenvalt optimaal benutten. De keuze voor verf met een glansafwerking is een geweldige manier om het licht te weerspiegelen in de ruimte en een lichter effect te creëren. Pleisterroze tinten zijn hier uiterst geschikt voor.

Welke kleur? Wit Pinksterbloem of Flexa Iets Framboos

img2

5)Vergeet de details niet

Verf architraven, plinten en andere lijsten in lichte, reflecterende kleuren, wellicht in een tint die een beetje contrasteert met de kleur op de muren. Dit zal de kamer structuur geven zonder dat het iets van de helderheid kwijtraakt.

Welke kleur? Iets Golven

Supertip

Zorg voor licht in donkere hoekjes door een combinatie van licht geverfde meubels, meubilair dat van spiegels is voorzien en zorgvuldig geplaatste lampen.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card