img1

Keukenkastjes verven? Volg onze tips en advies

Zo verf je de keukenkastjes voor een perfect resultaat!

 

Hoe kun je het beste keukenkastjes verven?

 

Heb je de afgelopen tijd wel eens in je keuken gestaan en gedacht: 'Ik ben toe aan iets nieuws'? Dan is het tijd voor een andere, frisse look in de keuken met een nieuwe kleur op je keukenkastjes. Wij leggen je uit hoe je deze het beste kunt schilderen voor een mooi eindresultaat. Je keukenkastjes zijn dan weer zo goed als nieuw!

 

Keukenkastjes schoonmaken

 

Voordat je begint met de keukenkastjes verven, is het belangrijk dat je de keukenkastjes eerst goed schoonmaakt. Dit doe je zodat de verf beter hecht aan het oppervlak. Hiervoor gebruik je een emmer water, een doek en Alabastine Verfreiniger. Zo maak je de kastjes vet- en stofvrij. Een perfect begin voor een egale, gladde verflaag!

 

Randen afplakken

 

Keukenkastjes verven is een klus waarbij je voorzichtig te werk moet gaan. Je wilt namelijk niet dat de verf op plekken komt die de oorspronkelijke kleur moeten behouden. Daarom is het belangrijk dat je die delen afplakt met afplaktape. Op deze manier schilder je lijnrechte randen en voorkom je dat de verf op de ongewenste plekken komt.

 

Grondlak aanbrengen

 

Na het schoonmaken en het afplakken, kun je bijna beginnen met de keukenkastjes verven. Bijna ja, want eerst is het belangrijk dat je een grondlak aanbrengt. Dit kun je het beste doen met Flexa Expert Grondlak. Met grondlak zorg je ervoor dat de verf goed hecht aan de keukenkastjes.

Tip: verwijder de afplaktape als de verf nog nat is, op die manier trek je de droge verflaag niet stuk als je de tape weghaalt!

 

Keukenkastjes schilderen

img2

Nu je de primer hebt aangebracht, schuur je voorzichtig de keukenkastjes met schuurpapier en maak je het keukenkastje stofvrij. Daarna kun je beginnen met het gedeelte waar het natuurlijk allemaal om draait: verven! Breng twee lagen Expert Houtlak Zijdeglans voor een zijdeglans afwerking of twee lagen Expert Houtlak Hoogglans voor een hoogglans afwerking. Met deze producten zorg je voor een perfect eindresultaat!

Bekijk de kant-en-klare kleuren

 

Perfecte keukenkastjes

img2

De keukenkastjes zijn weer zo goed als nieuw! Daarmee ziet je hele keuken er weer spik en span uit. Keukenkastjes verven is met behulp van deze tips een gemakkelijk uit te voeren klus. Bekijk de Tips & Advies pagina voor meer praktische tips!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card