1. Zit je nog midden in het verfproject en wil je je kwasten goed houden voor de volgende dag? In dat geval is het niet nodig om ze grondig schoon te maken. Pak het uiteinde van de kwasten en -rollers in met afdekfolie of doe ze in een luchtdichte plastic zak. Dicht af met tape rondom het handvat en bewaar op een droge plek gedurende maximaal twee dagen.

  2. Als je klaar bent met verven is het tijd om je kwasten en rollers grondig schoon te maken. Schraap eerst zoveel mogelijk verf eraf.

  3. Als je verf op waterbasis hebt gebruikt, zet je kwast of roller dan te weken in warm water gedurende ongeveer 2 uur. Droog met een schone doek en bewaar op een droge plek voor later gebruik.

  4. Gebruik je verf op terpentinebasis? Schenk dan een kleine hoeveelheid verdund schoonmaakmiddel (verkrijgbaar bij de verfspeciaalzaak of bouwmarkt) in een kleine kan of pot en druk de kwast tegen de zijkanten zodat het schoonmaakproduct tot onderaan de haren komt. Laat gedurende ongeveer 2 uur weken, maak droog met een schone doek en bewaar op een droge plek voor later gebruik.

  5. Spoel oplosmiddelen niet door de gootsteen, dus doe nadat je je kwasten hebt schoongemaakt een deksel op je kan of pot en laat het 24 uur staan. Als de verf naar de bodem is gezonken, kun je het resterende schoonmaakmiddel in de fles doen voor later gebruik. Laat de verf volledig droog worden in de pot voordat je hem in de vuilnisbak gooit. Gebruik een kleine kan of pot zodat het gebruik van oplosmiddelen tot een minimum wordt beperkt - de planeet zal je dankbaar zijn!

Planet Possible is de mooiere toekomst waaraan we allemaal kunnen bijdragen, simpelweg door slimmere keuzes te maken. Ontdek hoe we allemaal vandaag nog een verschil kunnen maken.