img1

Nieuwe kleuren voor in de slaapkamer? Lees hier voor inspiratie!

Ga de slaapkamer verven en laat je inspireren door Flexa!


 

Slaapkamer kleuren

img1

De slaapkamer hoort bij de belangrijkste ruimtes in huis. Het is een plek waar je ‘s avonds lekker tot rust komt en ‘s ochtends ontwaakt om de dag te beginnen. Daarom is het fijn als de kleuren in de slaapkamer jou een fijn gevoel geven. Ben je er nog niet helemaal uit welke kleuren(combinaties) het beste bij jou passen? Lees dan hier de tips.

 

Rustgevende kleuren

 

Als je een rustgevende sfeer in de slaapkamer wilt creëren kun je het beste blauwtinten gebruiken. De kleur blauw werkt namelijk rustgevend en geeft de kamer een relaxte sfeer. Kies hierbij voor zachte kleurtonen. Als je kleuren wilt combineren kun je het beste kiezen voor toon-op-toon kleuren. Dit zijn verschillende tonen, zoals licht en donker, van dezelfde kleur. Kies ten slotte voor de juiste decoratie en verlichting om jouw persoonlijke sfeer creëren.

 

Energieke kleuren

img1

Ben je iemand die wakker wordt met veel energie? Dan kun je gaan voor energieke kleuren! De kleuren zorgen ervoor dat je opgewekt wakker wordt en de dag op een fitte manier kunt beginnen. Veel gebruikte kleuren om een energierijke sfeer te creëren zijn rood, oranje, geel en kleuren die hier tussenin liggen. Als het zonlicht door de ramen dan op de muren valt, dan is de slaapkamer de vrolijkste plek in huis!

 

Natuurlijke kleuren

 

Natuurlijke kleuren brengen een avontuurlijke, stabiele sfeer in de slaapkamer. Bij deze kleuren kun je gaan voor warme aardetinten, zoals groen, bruin en beige. Om te zorgen dat de natuurlijke kleuren nog beter naar voren komen, kun je werken met houten meubilair en decoratie. Denk hierbij aan houten dressoirs, industriële lampen en een vloerkleed met een dierenprint.

 

Romantische slaapkamer

img1

Wil je een slaapkamer verven met een rustige, romantische sfeer? Dan past een romantische slaapkamer perfect bij jou. Bij het kiezen van kleuren kun je het beste gaan voor lichte kleuren. Kies hierbij kleuren die elkaar zoveel mogelijk aanvullen en niet in contrast staan met elkaar. Denk hierbij aan de kleur wit, aangevuld met lichte pastelkleuren. Om de romantische sfeer helemaal af te maken kun je een aantal planten plaatsen en sierlijke muurdecoratie ophangen. Zo maak je de slaapkamer extra knus en is het altijd weer een plezier om de slaapkamer binnen te komen!

Twijfel je nog steeds over de kleuren die je wilt gebruiken? Download dan de Flexa Visualizer App, waarmee je in een handomdraai een indruk krijgt van je kamer in een bepaalde kleur!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card