img1

Plinten verven? Tips voor mooie, nieuwe plinten!

Zijn de plinten toe aan een nieuw laagje verf? Verf dan de plinten! Het is een makkelijk klusje zolang je maar de juiste stappen volgt. Lees hier de stappen van Flexa!


 

Heb je de muren in huis geschilderd? Vergeet dan niet de plinten ook gelijk aan te pakken om zo het perfecte eindresultaat te krijgen. Bovendien is het verven van de plinten een klus die eigenlijk vrij makkelijk uit te voeren is. Als je maar de juiste stappen volgt natuurlijk! Flexa heeft voor jou een juiste werkwijze opgesteld voor stoot- en slijtvaste plinten.

 

Voorbereiding van de plinten

 

Voordat je aan de slag gaat met het schilderen van de plinten, is het belangrijk dat de ruimte goed geventileerd is en de temperatuur zo’n 21 graden. Vervolgens plak je de randen af en leg je een zeil over de vloer zodat er geen spetters op komen. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Daarna kun je beginnen met het ontvetten van de plinten door Alabastine Verfreiniger te gebruiken. Verf hecht namelijk het beste op een schoon oppervlak. Schuur vervolgens de plint op. Voor onbehandeld hout gebruik je P150 – P180 schuurpapier en voor behandeld hout P220-P280. Maak vervolgens het oppervlak weer stofvrij met een doek of een stoffer.

 

De plinten gronden

 

Goed, de plinten zijn opgeschuurd en vetvrij gemaakt. Voordat je de plinten gaat verven, is het belangrijk om eerst de plinten te gronden. Voor houten oppervlaktes kun je Flexa Grondverf Hout gebruiken en voor MDF oppervlaktes Flexa Grondverf MDF. Voor kunststof is Flexa Grondverf Universeel het meest geschikt. Breng een royale laag grondverf aan. Doe dit eerst langs de randen met een kwast om vervolgens de rest van het oppervlak af te maken met een verfroller.

 

De plinten verven

 

Nu plinten in de grondverf staan, kun je beginnen met het verven van de plinten! Voordat je begint met het verven, kun je het beste het oppervlak nog even licht opschuren. Maak het oppervlak daarna weer stofvrij. Om de plinten te verven is Flexa Expert Houtlak heel goed geschikt. De grondlak en houtlak vormen een watergedragen systeem voor een perfect eindresultaat. Gebruik voor het aanbrengen van de lak in de hoeken een acrylkwast. Voor de resterende oppervlakken is een verfroller het beste. Verf eerst met de houtnerf mee en vervolgens tegen de houtnerf in. Breng vervolgens een tweede laag aan nadat je het oppervlak 16 uur hebt laten drogen. Schuur tussendoor nog wel het oppervlak voorzichtig op!

 

Zo, de plinten zijn nu weer stootvast en krasvrij! De houtlak van Flexa bestaat namelijk uit een polyurethaandispersie. Dit zorgt voor een extra harde toplaag en maakt het oppervlak extreem stoot- en krasvast. Net zo hard als diamant. Reinig de kwasten en verfrollers na afloop met water en berg deze op.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card