img1

Tegels verven? Geef jouw tegels een nieuwe look!

Wil je nieuwe tegels, maar heb je geen zin in het nodige sloop- en beitelwerk? Verf dan je tegels. Flexa heeft voor jou een aantal tips voor een perfect eindresultaat!


Als je de tegels een nieuwe kleur en uitstraling wilt geven, dan kan dit prima zonder sloopwerk. Je kunt namelijk ook de tegels verven! Hiermee geef je bijvoorbeeld de keuken of badkamer in een handomdraai een geheel nieuwe look. Flexa heeft voor jou een aantal tips voor gloednieuwe tegels!

 

Tegels schoonmaken

Ga je de badkamertegels verven of de muurtegels? Het is in ieder geval belangrijk om de tegels eerst goed schoon te maken. Een schone, vetvrije ondergrond bevordert namelijk een betere hechting van de verf. Voor het ontvetten van het oppervlak kun je het beste Alabastine Verfreiniger gebruiken. Gebruik hierbij warm water en een schone doek om de tegels goed  te boenen. Schuur vervolgens het oppervlak grof op met P80-P120 schuurpapier en ontvet het oppervlak nogmaals op dezelfde manier. Daarna kun je eventueel de randen rondom de buitenste tegels afplakken. Zo voorkom je dat er verfspetters op bijvoorbeeld het aanrechtblad of de stopcontacten terecht komen.

 

Grondverf aanbrengen op de tegels

Na het reinigen van de tegels, begin je met het aanbrengen van een laag grondverf. Voor de tegels kun je prima Flexa Grondverf Universeel gebruiken. Verf eerst langs de randen en voegen met een acrylkwast. Neem vervolgens het grote oppervlak mee met een acrylroller. Laat het oppervlak ten slotte 4 tot 6 uur drogen.

 

De tegels schilderen

Als de grondverf helemaal opgedroogd is, dien je het oppervlak nog even licht op te schuren. Daarna is het  tijd om de tegels te verven! Voor het schilderen kun je prima afwerken met Flexa Creations Lak. Deze watergedragen lak is geurarm en droogt relatief snel. Net als bij het aanbrengen van de grondverf, is het handig om eerst langs de randen te verven met een kwast. Vervolgens neem je het grotere oppervlak mee met een verfroller. Breng bij het verven een royale laag verf aan, maar probeer zakkers te voorkomen. Zakkers ontstaan wanneer je een té dikke laag verf aanbrengt. Je kunt dit voorkomen door je kwast verder uit te strijken of de verfroller verder uit te laten rollen. Zo verdeel je de lak gelijkmatiger over de tegels. Nadat je de eerste afwerkingslaag hebt laten drogen, schuur je het oppervlak  licht op met P240 schuurpapier. Breng vervolgens een tweede laag lak aan op dezelfde wijze en verwijder het afplaktape als de verf nog nat is.

Wanneer je tegels schildert in de badkamer houdt er dan wel rekening mee dat een te grote vochtbelasting de levensduur van de verf kan verminderen.

 

Nadat je de verf hebt laten drogen, zijn de tegels weer zo goed als nieuw! Nu kun je weer genieten van een geheel nieuwe look in de keuken of in de badkamer!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card