Verfkwasten schoonmaken

Wanneer je klaar bent met verven, is het cruciaal dat je de verfkwasten goed schoonmaakt en deze goed opbergt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de verfkwasten op een juiste manier bewaart, zodat je ze op een later tijdstip nog prima kunt gebruiken. Verfkwasten schoonmaken en bewaren doe je echter op verschillende manieren, afhankelijk van het type verf dat je gebruikt hebt. Flexa heeft voor jou een aantal tips om te zorgen dat je jouw verfkwasten op een goede manier schoonmaakt, zodat je deze nog lang kunt gebruiken. Lees daarom deze onderstaande tips voor bij jouw verfklussen!

verfkwasten-reinigen

Verfkwasten bewaren

Een grote verfklus kan soms lang duren. Zo besluit je bijvoorbeeld om even pauze te nemen of de volgende dag verder te gaan met verven. Hierbij is het belangrijk dat je de verfkwasten op een juiste manier bewaart, zodat je ze op een later moment nog goed kan gebruiken.

Allereerst is het niet noodzakelijk om de verfkwasten grondig schoon te maken als je van plan bent om ze voor een later moment te bewaren. Pak simpelweg een uiteinde van de kwast in met afdekfolie of stop ze in een luchtdichte plastic zak. Plak het deel rond het handvat af met tape en bewaar de verfkwasten op een droge plek voor maximaal twee dagen.

Verfkwasten reinigen

Ben je klaar met de verfklus? Dan kun je de verfkwasten schoonmaken. Hier moet je opletten dat je het op de juiste manier doet, aangezien er verschillende typen verf zijn. Afhankelijk van het type verf waarmee je gewerkt hebt, maak je de verfkwasten op een juiste manier schoon.

Heb je gewerkt met verf op waterbasis? Leg de kwasten dan in een bak met warm water. Laat de verfkwasten weken voor ongeveer twee uur. Droog vervolgens de verfkwasten af met een schone doek en bewaar ze op een droge, donkere plek.

Ben je aan de slag gegaan met verf op terpentinebasis? Dan vergt het reinigen wat meer voorbereiding. Schenk een klein beetje verdund schoonmaakmiddel in een kan en druk de kwasten tegen de bodem aan. Op deze manier komt het schoonmaakmiddel tot onderaan de haren. Laat de kwasten twee uur weken, droog ze vervolgens af met een schone doek en bewaar ze op een droge plek.

Volg deze stappen van Flexa, zodat je nog lang kunt genieten van jouw verfkwasten!