img1
Expert Help

Verrassende pleintjes midden in de favela van Rio

Vervallen plekken in Braziliaanse favela worden sportveldjes

 

Een initiatief van Tudo de Cor (Let’s Colour-activatie door Coral, (zustermerk van Flexa in Nederland) waarmee vervallen en nauwelijks gebruikte stadslocaties worden omgetoverd tot sportveldjes. De projectkick-off was in de beroemde Santa Marta-favela in Rio, en vond vervolg in de hele stad.

Ongebruikte plekken in beroemde Braziliaanse favela´s omtoveren tot sportveldjes

Opknappen van de hele wijk
 

De favela Santa Marta in Rio de Janeiro heeft net als veel andere Braziliaanse favela´s maar weinig sport- en ontspanningsmogelijkheden voor de ongeveer 8000 bewoners. Het was aan de vooravond van de Olympische Spelen in Rio in 2016: het perfecte moment om sport dichter bij de kinderen te brengen, die alleen bekend waren met voetbal. Nauwe straatjes en pleintjes van de favela werden met verf getransformeerd tot sportvelden voor verschillende sporten.
 

Sport is meer dan voetbal alleen
 

In een land waar voetbal meer is dan alleen een sport, werden in de wijk velden gemaakt waarop verschillende sporten kunnen worden beoefend, zoals basketbal, tafeltennis, atletiek, volleybal en hockey. De uitdaging werd omarmd door de buurt en mensen waren enthousiast om ook andere sporten dan voetbal te beoefenen. Het project was een groot succes. De eerste Unexpected Courts blijven dan ook permanent in de wijk waar ze bijdragen aan een betere kwaliteit van leven. De veldjes zijn een geweldige inspiratiebron voor vergelijkbare Let’s Colour-programma´s in de rest van de wereld.

img2
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card