img1

7 verrassende kleurideeën voor je eetkamer waarmee je zeker indruk maakt op je gasten

Probeer een van onze stijlvolle kleurideeën en laat je eetkamer stralen.


“We vinden het leuk om etentjes te organiseren, maar onze eetkamer heeft een wat saaie uitstraling. Hebben jullie suggesties voor bepaalde kleuren waarmee we onze gasten kunnen verrassen?”

Uit een onderzoek van Flexa blijkt dat zo'n 25% van alle huizenbezitters zich zo schaamt voor hun saaie inrichting, dat ze liever geen gasten ontvangen.

Je sociale leven hoeft echter niet te lijden onder de vale kleur van je muren; met een likje verf in een goedgekozen kleur tover je je eetkamer snel en eenvoudig om tot een warme, uitnodigende ruimte waar gasten zich meer dan welkom voelen.

Dus of je nu een open eetruimte hebt of een aparte eetkamer: met deze kleurrijke ideeën laat je je muren weer stralen.

1. Een gouden zweem

img2

Warme, glanzende goudtinten zoals Okergoud zijn ideaal als je een uitnodigende sfeer wilt creëren in je eetkamer. Goud zorgt voor een perfecte balans tussen geraffineerd en gezellig, straalt geluk uit en geeft positieve energie. Gebruik goud op je hoofdmuur om zo een warme eetkamer te creëren, of kies voor een scherp contrast door goud te combineren met andere geel- en oranjetinten.

Welke kleuren?

Okergoud Crispy Biscuit Fiesta Latina

2. Warm en modern

Muren in tingrijs en moderne meubels komen tot leven dankzij een vleugje zachtroze. De zachte, subtiele tinten geven het geheel een warme en intieme uitstraling, terwijl de neutrale kleuren die in de rest van de kamer zijn gebruikt, een kalmerend effect hebben.

Een van de makkelijkste manieren om een uitnodigende eetkamer te creëren, is door warme kleuren te kiezen. Warme tinten versterken de sfeer van een kamer, terwijl ze toch een rustig effect hebben. Hier komen muren in grijs en moderne meubels tot leven dankzij een vleugje roze. De zachte, subtiele tinten geven het geheel een warme en intieme uitstraling, terwijl de neutrale kleuren die in de rest van de kamer zijn gebruikt, een kalmerend effect hebben.

Welke kleuren?

Flower Bulb Cotton Flower Café Latte

3. Hoge verwachtingen

img2

Meng luxueuze paarstinten en dieprood voor een eetkamer met een weelderige uitstraling. Wil je een eetkamer die er echt uitspringt? Gebruik dan warm paars voor de muren en breng vervolgens braamkleurige accenten aan. Zo creëer je een in het oog springend, prettig contrast. Om het luxueuze gevoel nog verder te versterken, maak je het geheel af met een gouden kandelaar en fluweelzachte kussens als accessoires.

Welke kleuren?

Raspberry Swirl Royal Intrigue

4. Klassieke pracht

img2

Wil jij graag een traditionele eetkamer met een charmante uitstraling? Laat je dan inspireren door de romantiek van het Franse platteland. Combineer frisse, klassieke grijstinten met subtiele pastelkleuren. Combineer deze kalmerende tinten met klassieke meubels en maak de look helemaal af met accessoires die een verweerde afwerking hebben, zoals smeedijzeren stoelen en een tafelkleed van ruwe linnen.

Welke kleuren?

Morning Snow Stylish Pink Licht Grijs

5. Laat de dingen op hun beloop

img2

Droom je van een eetkamer met een echte wow-factor? Een van de makkelijkste manieren om dat te bereik, is door te kiezen voor een kleurrijke hoofdmuur. Rijk bruin en Okergoud zorgen hier in combinatie met een lichter tintenpalet voor een opvallend effect met kleurverloop. Dit is een uitstekende manier om ook als je maar weinig ruimte hebt, toch een spectaculair effect in je eetkamer te creëren.

Welke kleuren?

Okergoud Bakery Brown

6. Ruimtebepalend

img2

Als je eetruimte deel uitmaakt van een grotere kamer met een open indeling, kun je die ruimte een eigen karakter geven met een gewaagd en kleurrijk verfeffect. Kies één kleur voor de hele kamer en accentueer de eetruimte met horizontale strepen. Streef je naar een moderne look? Maak de randen van de strepen dan wat rafelig en gebruik contrasterende kleuren voor een extra speelse uitstraling.

Welke kleuren?

Olive Tree Vintage Blue Flower Bulb

7. Koraalrif

img2

Gebruik je de eetkamer voor maaltijden met het hele gezin, maar ook voor etentjes met vrienden? Zorg dan dat het kleurenschema geschikt is voor informele én formelere gelegenheden. Levendig rood met een vleugje oranje is een verkwikkende en gastvrije kleur waarmee je eetkamer tot leven komt, zonder dat het geheel te druk wordt. Perfect voor eetkamers die zeer intensief worden gebruikt!

Welke kleuren?

Flower Bulb Soft Pearl

Top tip

Twijfel je nog steeds welke kleur je moet kiezen? Probeer dan eens de Flexa Visualizer-app, waarmee je in een handomdraai een digitaal voorbeeld van een kamer in je gewenste kleuren kunt bekijken. Zo weet je nog voordat je je verfkleuren bestelt, hoe je kleurenschema er straks uit komt te zien.

De app werkt heel eenvoudig: richt simpelweg de camera van je smartphone of tablet op de muur die je wilt verven, selecteer de kleuren die je wilt uitproberen en tik op de muren die je wilt verven.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.