Colour Futures 2014

Internationale kleurentrends


 

Unlocking Potential

 

De voornaamste invloed voor 2014 We leven in een tijd van grote veranderingen. Willen we het beste halen uit de kansen die zich aandienen, dan is het belangrijk dat we begrijpen wie we zijn en hoe we zelf in het grote geheel passen. Om mogelijkheden te kunnen benutten, moeten we eigenlijk alles door een nieuwe bril bekijken. De tijdgeest heeft veel invloed op de kleuren die mensen mooi vinden. Voor 2014 zien we een wereld op zoek naar antwoorden, wat een breed spannend palet oplevert van kleuren die vernieuwing symboliseren.

 

Kleur van het jaar 2014, TEAL, een diep groen-blauw

img1

In de ultieme trendkleur voor 2014 komen de harmonieuze, kalme eigenschappen van groen en blauw samen. Een kleur die het centrale thema van “ontsluiten” mooi weerspiegelt, een milde tint die het in de ontwerpwereld goed doet. Een diepe gedempte kleur, die wat subtieler is dan helder turquoise en vaak wordt gebruikt om het schitterend blauwgroen van tropische oceanen mee te beschrijven.

Silent Revolution

img1

 

Doordat het introverte belangrijker wordt, raakt design zijn grote ego kwijt en wordt het fijnzinniger en bedachtzamer. Introvert design huldigt eenvoud en vernieuwing door mooie vormen en ruimtes te creëren die niet op de voorgrond hoeven. Het palet van Silent Revolution is heel subtiel, waarbij minieme variaties in tint en diepte delicate combinaties opleveren.

 

 

Margin of Proof

img1

 

Cijfers zijn een fijne houvast in de chaotische, snelle wereld waarin we leven. Steeds meer mensen analyseren hun dagelijkse leven door zich taken te stellen en resultaten te meten, met als doel het beste uit zichzelf te halen. Het Margin of Proof kleurpalet bestaat uit “mannelijke” natureltinten met een architectonische uitstraling.

 

 

Urban Folk

img1

 

Iedereen wil deel uitmaken van iets groters. Zoeken naar onze wortels herinnert ons eraan waar we vandaan komen. Dessins in volkskunst lopen wereldwijd sterk uiteen maar hoewel het verhaal erachter overal anders is, draait het wel altijd om warmte en gemeenschapsgevoel. Combineer tinten uit dezelfde familie zoals aubergine, bessenrood en bordeaux en voeg daar een verrassend contrast aan toe zoals oker of licht turquoise.

 

 

Secret Garden

img1

Deze fascinerende trend onderzoekt het idee dat je het vluchtige, nauwelijks aanwezige, kortstondige op een of andere manier kunt vastleggen. Bloemendessins liggen ten grondslag aan deze trend, maar dan niet grote uitbundige bloeiers maar eerder de ragfijne, vage dessins die veel aan de verbeelding overlaten. Het Secret Garden kleurpalet bestaat uit zacht, rokerige tinten. Denk aan rijpe pruimen, lilavarianten die bijna naturel zijn en het perfecte duifgrijs.

 

 

Do It Now!

img1

 

Goedkope wegwerpspullen zijn tijdelijk en dus kun je er mee ontwerpen wat je wilt; woeste dessins, imperfect items. Wek verwondering, ontlok een glimlach, maak discussie los. Het kleurenpalet is een kleurenmix vol energie die alles kan en waarmee alles kan. Creëer een wirwar van kleur, of maak sterke keuzes.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.