Door het gebruik van de juiste wit laat je gekleurde meubels en accessoires beter uitkomen
Witte muurverf

De perfecte wit voor jouw huis

Je hebt vele soorten wittinten. Maar welke wittint doet nu wat? We laten je graag zien hoe verschillende witten je interieur kunnen veranderen.

Altijd goed witten van Flexa

We zijn gek op kleur. Maar weet dat wittinten naast kleur ook een belangrijke rol spelen in het interieur. Uiteindelijk zijn de verschillende soorten wit ook kleur. Het is handig om te weten wat een specifieke witte tint doet. Hoe kies je de juiste bij zoveel aanbod aan verschillende wittinten? Wij helpen je graag verder. We vereenvoudigen je zoektocht naar de juiste wit door onze altijd-goed-witten met je te delen, inclusief bijbehorende voordelen.  Wil je overigens meer weten over verschillende soorten witte muurverfproducten en hun functie, lees dan hier het blog.

Soorten witten

Als je weet welke soorten witten er zijn en waarvoor ze geschikt zijn, dan wordt het kiezen een stuk eenvoudiger. Je kunt de tinten wit in drieën opdelen: neutraal wit, warm wit en koel wit.

De meest neutrale wit is de witte tint die de naam ‘Wit’ draagt, zoals de Wit van Flexa Powerdek. Deze wit is de basis van alle witten. Aan deze wit is namelijk geen enkele kleur toegevoegd. Het is een wit die altijd goed is en overal bij past.

Naast deze neutrale wit zijn er nog heel veel andere witten. De keuze is enorm. Daarom hebben we de opties verkleind en stellen we graag onze zeven favoriete wittinten aan je voor. Ze spelen allemaal een unieke rol in het interieur. 

KOELE WITTINTEN

Kamer opfrissen

Een frisse slaapkamer door het gebruik van RAL 9016

Koel betekent niet per se koud - eerder fris en schoon. Voeg een likje Fris Wit, ook wel bekend als RAL 9016, toe aan een kamer die je graag wilt opknappen en hij voelt weer als nieuw. Maximaal resultaat met minimale inspanning!

Donkere ruimte oplichten

Deze ruimte licht iets op door het toepassen van de juiste witte kleur

Natuurlijk licht is bijna niet te faken, maar een witte muur kan je helpen om zoveel mogelijk natuurlijk licht op te vangen. Neem bijvoorbeeld Wit Aarde, deze tint voegt onmiddellijk een vleugje helderheid toe aan een anders saaie ruimte.

Breng felle kleuren in huis in balans

Door een koelere wit komt het blauw meer tot zijn recht in een interieur

Felle opvallende muren zijn echte blikvangers en koele witte tinten zijn hun perfecte tegenhanger. Door een subtiele witte tint, zoals Wolkenwit aan de mix toe te voegen, wordt de helderheid op een natuurlijke manier in balans gebracht en ontstaat er een samenhangende look.

WARME WITTINTEN

De sfeer in een kamer verzachten

Een warm geheeld door Wit Helmgras

Voelt je huis niet knus en geeft het niet de huiselijke sfeer waar je op hoopte? Dan gaat deze witte kleur je verder helpen. Een warmere tint, zoals Wit Helmgras, heeft rode en gele ondertonen die subtiel, maar zeker, de gehele uitstraling van de ruimte verzachten.

Koel kunstlicht verzachten

Crème Wit als je het harde licht in je interieur wilt afzwakken

Net als witte verf is kunstlicht er in warme en koele tinten. Terwijl koel licht goed is voor energie en focus, kan het soms hard aanvoelen. Probeer Crème Wit (RAL 9001) op je muren om de hardheid te compenseren en wat warmte in te brengen.

Zet natuurlijke meubels tegen een warm wit

Bloesemwit is de perfecte wit voor een interieur met natuurlijke materialen, bohemien interieur

Een getinte muurverf en meubilair zijn van groot belang voor een samenhangend interieurontwerp. Als je huis gevuld is met natuurlijke materialen zoals hout of linnen, vult een warm wit zoals Bloesemwit deze aan. Beide komen zo beter tot hun recht en creëer je een stijlvolle, harmonieuze look.

Voeg een zonnige gloed toe aan je kamer

Gebroken Wit werkt altijd in kamers op het noorden

Wie houdt er niet van een kamer gevuld met veel zonlicht? Kamers op het zuiden hebben dat van nature, maar kamers op het noorden kunnen wel wat hulp gebruiken. Met warm wit, zoals Gebroken Wit (RAL 9010), voelt je huis toch warm en gezellig aan.

Testen

Dit waren onze favoriete altijd-goed-witten. Test vooraf aan de schilderbeurt je wit. Alle genoemde kleuren zijn verkrijgbaar als Flexa Kleurtester. Schilder ermee op de muur of op een groot vel papier. Bekijk de verschillende keuzes in de kamer die je gaat schilderen, zowel bij dag- als kunstlicht om de juiste keuze te maken.  

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.