Colour Futures 2015

Internationale kleurentrends


 

Het bijzondere dat in het gewone schuilt

 

Flexa Colour Futures 2015 heeft als thema “ EVERYDAY+”. De basisgedachte voor 2015 is ontdekken wat nu precies dat beetje extra is, dat het grote verschil maakt in ons leven. Om te ontdekken waar ‘m dat in zit, is het belangrijk onze relaties met zowel elkaar als onze directe omgeving op een andere manier te bekijken. Daardoor zie je ineens hoe je met een klein gebaar, een simpele ingreep, meer kleur kunt geven aan het bestaan en de wereld mooier en eerlijk kunt maken. Want in het alledaagse valt iets bijzonders te ontdekken: de magie van het gewone. Dit jaar gaat het om de kleine details, om hoe je de + aan het leven van alledag toevoegt.

 

Kleur van het jaar 2015, KOPER ORANJE C9.21.58

img1

Overal ter wereld, van Stockholm en Milaan tot Shanghai, valt op dat metaaltinten een toenemende rol spelen in het hedendaagse design. Na een aantal jaar waarin koele blauw- en groentinten de trends domineerden, dient zich een warm spectrum van roze-, rood- en oranjetinten aan dat een wat positiever wereldbeeld suggereert. Vertaald naar een specifieke verfkleur wijst ons onderzoek in de richting van deze oranjeachtige kopertint. Een kleur die op zichzelf prachtig is en ook goed combineert met rozevarianten, natureltinten, wit en verschillende andere soorten oranje. Goudkleurige oppervlakken en natuurlijke houtnuances staan er al even mooi bij.

Big Nature + Small Me

img1

Het idee van een natuurlijker, bewuster leven vormt de inspiratie voor een nieuw soort minimalisme, zonder overbodige uiterlijkheden. In het kleurpalet van deze trend is de zondoorstoofde stilte van de woenstijn in Arizona te voelen. Diepe aardetinten als sepia, okergeel, roestgoud en terracotta vormen een in elkaar overvloeiend geheel dat zowel natuurlijk als krachtig is.

 

Layer + Layer

img1

Het digitale landschap voegt nieuwe lagen toe aan de wereld om ons heen, zowel in ruimte als in tijd. Deze trend is beter te vertalen in clusters van kleurnuances dan in op zichzelf staande tinten. Daarbij gaat het dan om combinaties van voornamelijk pasteltinten.

 

+ Unseen Spaces

img1

Je kunt van negatieve ruimte een deugd maken, schoonheid en functies creëren. Met decoratieve technieken zijn ruimtes of voorwerpen in beeld te brengen die eerder aan de aandacht ontsnapten. Een verfijnd kleurpalet, waarbij gaat het om drie kleuren met vergelijkbare intensiteit, namelijk blauwgrijs, kaki en naturel roz

 

Him + Her

img1

Zowel mannen als vrouwen lijken blij met die nieuwe zoektocht naar hun specifieke geslachtseigenschappen, overigens natuurlijk in het besef dat het vrouwelijke en het mannelijke elkaar aanvullen. Dit kleurpalet bestaat uit vrouwelijke tinten als mauve, poederroze en room gecombineerd met mannelijk kaki, leigrijs en teal. Het geheel heeft een klassieke, zelfverzekerde uitstraling.

 

 

Friendly Barter +

img1

Steeds meer consumenten willen goederen en diensten ruilen, binnen een model dat op delen en lenen is gebaseerd. Dat concept van nieuwe combinaties maken en problemen op eclectische wijze aanpakken, is terug te vinden in deze familie van warme kleuren voor 2015, die ook op onverwachte manieren kunnen worden toegepast. Zo geven fruitig roze en rood een zekere zachtheid aan limoengroen en oranje, maar krijgen okergeel, bruin en warmgrijs er juist een krachtiger uitstraling van

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.