img1

Creëer je ideale kleurenschema

Je weet welke kleuren je mooi vindt, maar niet hoe je ze combineert?


 

Waar ga je schilderen?

img2

Verschillende ruimtes vragen om verschillende kleuren, dus beoordeel eerst de ruimte. Als een kamer op het donkere noorden ligt, zorgen heldere, diepe kleuren voor meer licht in de kamer. Als je kamer op het zuiden uitkijkt en wat lichter is, zijn bijna alle kleuren geschikt – zelfs de meer donkere dramatische tinten.

Waarvoor gebruik je de kamer? Om te eten, werken of slapen? Gebruik kleuren die de gewenste sfeer creëren. Koele, lichte verfkleuren als mintgroen en waterblauw scheppen rust, terwijl diepe, heldere verf kleuren als rood en paars de kamer vullen met energie en levenslust.

Inspiratie is overal

 

De natuur is een onuitputtelijke bron van kleurencombinaties. Treed eens buiten de gebaande paden en trek de vrije natuur in. Neem foto’s van alles wat je rust geeft en mooi vindt, zoals bloemen, schelpen en bomen. Van welke landschappen gaat jouw hart sneller kloppen?

Bedenk aan welke spullen en meubels je het meest gehecht bent. Heb je misschien een kussen of sprei die je kamer echt pit geeft? Kies de kleuren van een of meer favoriete accessoires en geef die spullen een plek in de nieuw geschilderde kamer. Zo geef je de ruimte een harmonieus, persoonlijk accent.

Ook kunst kan inspireren tot verrassende kleurenschema’s. Kies een aantal hoofdkleuren uit je lievelingsschilderij voor een kleurenpalet waarin je je creativiteit kwijt kunt.

 

Magisch moodboard

 

Heb je je kleuren gekozen, ga dan verder met het verzamelen van kleurstalen, stoffen en knipsels in lichte en donkere varianten van de gekozen tinten. Gebruik een prikbord of groot stuk karton als basis voor je kleurencompositie. Neem rustig de tijd en neem geregeld even afstand om de kleuren op je in te laten werken. Ga door totdat je voelt dat het goed is.

 

Neem de proef op de som

 

Testers helpen je te bepalen of de kleur van je keuze net zo goed op de muur uitkomt als op je moodboard. Schilder een aantal proefvlakken op plekken met verschillende lichtval of hang wat A4-tjes van één kleur op verschillende wanden, zodat je ziet wat kunst- en daglicht gedurende de dag met de flexa verfkleur doet.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.