img1

Hoe verandert verf het leven van mensen?

Kleur kan mensen verenigen. Met onze Let´s Colour-projecten helpen we mee om een positieve verandering te veroorzaken in achtergestelde buurten.


 

Als onderdeel van onze wereldwijde activiteiten om duurzame gemeenschappen te bouwen, laat ons team zien hoe je met een likje verf kleur en positiviteit kunt brengen in het leven van mensen.

 

Een stad opknappen

img2

Een van de meest vervallen achterbuurten van São Paulo (Brazilië) was hard toe aan een opknapbuurt. Instagrafite, een online magazine over de beste street art in Brazilië, selecteerde 17 kunstenaars uit 11 verschillende landen om 40 meter hoge muurschilderingen te maken op de hoogste gebouwen in het historisch stadscentrum.

Het project bracht een kleurrijk gezelschap samen van internationaal talent. De kunstenaars lieten zich inspireren door de geschiedenis van street art en gebruikten daarvoor 4.824 liter verf. Dit leverde de buurt een enorme upgrade op. Verweerde gebouwen kregen een brutaal nieuw uiterlijk. Het project werd een van de grootste creatieve samenwerkingsverbanden ooit van de stad.

 

Nieuw leven binnen een gemeenschap

img3

Het Greystoke-zwembad ligt vlak bij het Lake District in de Verenigde Staten. Zwemmen kan er al vanaf 1973 en de plek wordt gerund door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het verwarmde buitenzwembad ligt in het hart van de lokale gemeenschap en het is een plaats waar mensen sporten en samenkomen. Maar het gebouw waar het café en de kleedruimtes in gevestigd zijn, was hoognodig toe aan een opknapbeurt. Daarom riepen we de hulp in van Amelia Butcher, creatief talent en student aan de lokale kunstacademie. Zij maakte een fris en leuk ontwerp.

Het resultaat? Een junglescène geïnspireerd op Tarzan, met prachtige groene kleuren die lopen van helder limoengroen tot donkere olijftinten. De peek-a-boo-tijger en de tropische papegaai maken het plaatje compleet. De muurschildering brengt vrolijkheid naar de plek, en daar zijn de mensen in het stadje erg blij mee.

Kom meer te weten over het project.

 

Creativiteit omzetten in een bedrijf

img4

In Jakarta, Indonesië, hebben we de Dulux Painter Academy opgericht. De academie is bedoeld voor jonge, ambitieuze schilders die we ondersteunen bij het opstarten van hun eigen bedrijf. Voor de tweedaagse workshop hebben we meer dan 370 liter verf gedoneerd. De workshop is ontwikkeld om leden van de ´Dulux contractors community´ meer te leren over kleuren, technieken en afwerkingen zodat ze betere schilders worden met tevreden klanten.

Deelnemers moesten een theoretische en praktische training voltooien en groepsdiscussies volgen. Nadat ze geslaagd waren voor hun schriftelijke test mochten ze zich officiële partner noemen van de Dulux (Sikkens) Home Painting Service. Door het project kunnen 200 mensen en hun families leven van de verf.

Kom meer te weten over het project.

 

Een reden om te leren

img5

Samen met 100 studenten en 200 personeelsleden van de Vam Co Dong School in Ho Chi Minh (Vietnam) hebben we hun schoolgebouw in oude staat hersteld. Met liefst 540 liter verf heeft zowel de binnen- als de buitenkant een volledige make-over gekregen. Vogels en bomen sieren nu de muren en brengen leven in het schoolgebouw. Huidige en toekomstige studenten lopen door een prachtige en frisse omgeving die hen inspireert om goede schoolresultaten te behalen!

Kom meer te weten over het project.


 

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.