img1

7 inventieve ideeën om iets te doen met je overgebleven verf

Hoe je met een restje verf op een creatieve manier je inrichting kunt verbeteren.


 

Je oude meubels een opknapbeurt geven of patronen op de muur schilderen; er zijn een hoop manieren waarop je je oude en misschien minder geliefde objecten in huis een nieuwe look kunt geven. Gebruik overgebleven verf en blaas leven in objecten in en rond je huis. Daarmee doe je het milieu ook een plezier.

 

1. Maak slimme zones

img1

 

Met overgebleven verf kun je een speciale gedeelte maken in je kamer en daarmee de ruimte gelijk ook meer diepte geven. Door gebruik te maken van constrasterende kleuren benadruk je dat de plek bedoeld is voor een speciale activiteit, zoals lezen, studeren of relaxen. Een geweldige oplossing voor mensen die compact wonen.

 

2. Geef je accessoires een persoonlijk tintje

img1

 

Geef doodnormale plantenpotten en vazen een nieuwe frisse look met een likje verf en maak indruk op je gasten. Zet ze helemaal in de lak om ze te integreren in je nieuwe geverfde kamer. Of werk met patronen en strepen als je een modernere sfeer wilt creëren.

 

3. Schitterende muurdecoratie

img1

 

Maak een onderscheidende muur met je eigen meesterwerk. Het verven van lijsten en hangende accessoires voegt kleur en textuur toe aan je muur. Zo geef je oude lijsten een fris nieuw uiterlijk en gebruik je overgebleven verf op een nuttige manier.

 

4. Verf in patronen

img1

 

Laat je fantasie de vrije loop en haal een vergeten muur uit het verdomhoekje. Verf uit de losse pols of gebruik een sjabloon en maak ingewikkelde patronen of brutaal stuiterende ballen. Een geweldige manier om wat karakter toe te voegen aan je kamer.

 

5. Knap oude meubels op

img1

 

Verf je oude meubels en maak ze weer als nieuw. Je eigen, zelf opgeknapte meubels zijn uniek en kunnen een perfecte aanvulling zijn op je interieur. Een ander origineel idee is om de laden van je kast in verschillende kleuren te verven, zo creëer je een chique look. Of geef alleen de poten van de stoel een nieuwe kleur, voor een speels effect in je kamer.

 

6. Benadruk binnenvlakken

img1

 

Waarom geef je de binnenkant van een kast of een lade geen nieuwe kleur? Met dit onverwacht oog voor detail fleurt je keuken gegarandeerd op, en elke keer als iemand iets uit een la of kast pakt, zal een glimlach moeilijk te onderdrukken zijn. Met een likje verf kun je ook een perfecte achtergrond maken in een vitrinekast om je vazen en ornamenten te accentueren.

 

7. Bewaren

img1

 

Als je overgebleven verf nog wilt gebruiken, is het slim om de verfpot goed af te sluiten. Dat moet luchtdicht gebeuren. Maak daarvoor eerst de rand van de pot goed schoon, plaats het deksel weer op de pot, pak een blokje hout en sla hier met de hamer op totdat het deksel goed vast zit. Overgebleven verf kun je het beste rechtop bewaren in een vorstvrije omgeving.

Heb je zelf leuke ideeën voor het gebruiken van restjes verf? Deel ze op Pinterest met #FlexaVerfIdeetjes .

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.