Hero Image

Creëer zelf een betonlook muur met Alabastine MuurGlad Beton Effect

Met een betonlook muur kun je je interieur een industriële of stoere uitstraling geven. Deze trend kom je veel tegen in woonbladen en interieurblogs. Er zijn verschillende manieren om zelf je muren die mooie betonlook te geven. Zo kun je er ook voor kiezen om Alabastine MuurGlad Beton Effect te gebruiken. In dit artikel lees je hoe je zelf in een paar stappen een betoonlook creëert met MuurGlad Beton Effect.


 

De kleuren bepalen de intensiteit van de betonlook

De intensiteit (kracht) en het effect van de betonlook wordt bepaald door de gekozen kleur en natuurlijk de manier van aanbrengen. Je kunt hier dus echt een statement mee maken. Hierbij kun je kiezen uit MuurGlad Beton Effect Wit, MuurGlad Beton Effect Licht Grijs, MuurGlad Beton Effect Grijs en MuurGlad Beton Effect Antraciet. Het aanbrengen is eenvoudiger dan je denkt met de MuurGlad Roller en Strijker. Afhankelijk van de laagdikte heb je met gebruik van de Roller en Strijker meestal maar 1 laag nodig.

 

Stappenplan voor het creëren van een betonlook op een onbehandelde muur

Stap 1:  Plak af waar nodig en dek de vloer af met stucloper. Dek meubels af met folie.

Stap 2: Het is belangrijk dat je alle loszittende onderdelen van de muur verwijdert. Ook moet je de muur goed ontvetten met Alabastine Verfreiniger. Herstel eventuele beschadigingen met een geschikte Alabastine Muurvuller.

Stap 3:  Zuigende ondergronden eerst voorbehandelen met Alabastine Sneldrogende Voorstrijk Transparant. Veegvast, poederende, slecht hechtende of gruizende ondergronden eerst vastzetten met Alabastine Xtra Voorstrijk Fixeer. Nicotine- en lekkagevlekken eerste voorbehandelen met Alabastine Xtra Voorstrijk Vlekken.

Stap 4:  Breng het Alabastine MuurGlad Beton Effect rechtstreeks uit de emmer aan op de muur met de MuurGlad Roller. Doe voldoende pasta op de roller en breng het aan met een rustige rolbeweging. Rol in verticale banen een oppervlak van ongeveer 2-3 m2, verdeel de MuurGlad Beton Effect daarna met een horizontale beweging. Eindig met een verticale rolbeweging voor het beste eindresultaat.

Stap 5:  Strijk met de MuurGlad Strijker eerst het onderste deel van de muur (+/- 50-100 cm) van beneden naar boven in verticale banen glad. Strijk vervolgens het gehele oppervlak glad van boven naar beneden in verticale banen. Houd bij het strijken de MuurGlad Strijker altijd onder een kleine hoek met het handvat zo dicht mogelijk langs de muur. Oefen weinig druk uit. Oók kan je voor een speels effect de MuurGlad Beton Effect, op onregelmatige wijze en in willekeurige richting (kris kras) afstrijken. 

Let op:

MuurGlad Beton Effect moet binnen 30 minuten na het aanbrengen worden gladgestreken! Dit is afhankelijk van temperatuur, luchtvochtigheid en type ondergrond. Breng dus niet meer product aan dan dat je binnen 30 minuten kunt gladstrijken (+/- 2 à 3 m2).

Bij grof gestructureerde ondergronden (sierpleister en granol) zal je meerdere lagen moeten aanbrengen om een glad en gevuld resultaat te bereiken. Hou dan rekening met voldoende droogtijd tussen de lagen. Na minimaal 6 tot 8 uur kunt je een volgende laag op de vorige aanbrengen. Fijn gestructureerde ondergronden en lichte beschadigingen tot 2 mm worden in de eerste laag weg gewerkt door MuurGlad Beton Effect.

Beschadigingen die al in de muur zitten waarop het product wordt toegepast zullen ook als betoneffect zichtbaar worden in het eindresultaat.

 

Alle benodigdheden voor een betonlook met Alabastine MuurGlad Beton Effect

 

Kijk op onze inspiratiepagina voor nog meer ideeën en kleurcombinaties of bekijk onze tips en adviezen speciaal voor de doe-het-zelver.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.