img1

Het perfecte wit voor je woning

Ontdek wanneer en hoe je warme en koele wittinten kunt gebruiken.


 

Wanneer gebruik je warme witte kleuren

 

Als je een warme gezellige sfeer wilt creëren, kun je kiezen voor warme witte kleuren met een klein beetje rood of geel. Deze tinten creëren een zachte rustige sfeer, en zijn dus ideaal als slaapkamer kleuren en woonkamer kleuren. Omdat warme witte kleuren licht goed reflecteren, zijn ze ook goed om in kamers op het noorden te gebruiken, die vaak minder natuurlijk daglicht krijgen dan kamers gericht op het zuiden.

 

Wanneer gebruik je koele wittinten?

 

Koele witte kleuren hebben blauwe, grijze en groene ondertonen, waardoor ze er strak en netjes uitzien. Voor een rustige, moderne look, kun je koele wittinten gebruiken om sterke silhouetten en scherpe lijnen te creëren. Je zult zien dat deze kleuren ook een goed decor vormen voor het uitlichten van opvallende accessoires, schilderijen en kunstvoorwerpen.

Koele wittinten zijn zeer geschikt voor kleine kamers, omdat ze de muren lijken terug te dringen waardoor de kamer groter oogt. Ze neutraliseren ook het felle licht, en doen het dus goed in kamers waar veel zonlicht binnendringt, vooral in kamers gericht op het zuiden of oosten.

 

Meng witte kleuren voor een geraffineerde look

 

Als je zin hebt in iets avontuurlijks, dan kun je warme en koele witte tinten ook combineren. Bijvoorbeeld, koele witte muren en een warm wit plafond, vloer of tafel creëren de perfecte setting voor decoratieve meubels, opvallende accessoires en een prachtig tapijt. Er ontstaat dan een klassiek kleurenschema dat opvalt door zijn geraffineerde eenvoud.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.