img1

Wat te doen met de resterende verf

Leer hoe je de verf die overblijft op een veilige en milieuvriendelijke manier weg kunt werpen.


 

Tips

 

Tip 1.

Voordat je begint met verven, bereken je hoeveel verf je nodig hebt. Door minder verf te gebruiken, bespaar je niet alleen geld, maar help je ook mee om de wereld te beschermen.

 

Tip 2.

Als je toch verf overhoudt, kun je het misschien hergebruiken? Restverf bewaren is eenvoudig zolang je de blikken maar weghoudt van direct zonlicht en in een vorstvrije omgeving plaatst. Als je slechts een kleine hoeveelheid over hebt, kun je de resterende verf in een oude jampot schenken en bewaren op een veilige en droge plek.

Tip: heb je potten witte verf over? Meng ze en gebruik het als basislaag de volgende keer dat je gaat klussen.

 

Tip 3.

Kan iemand anders het gebruiken? Je kunt het weggeven aan je buren of vrienden, of misschien aan een lokale theatergroep, of wie weet kan een verenigingscentrum of school het goed gebruiken.

 

Tip 4.

Het is belangrijk te onthouden dat je verf niet weg kunt gooien in de gootsteen of het toilet. Ook mag je verf niet samen met het andere afval weggooien. Voor verantwoordelijk weggooien kun je je lokale gemeentelijke instantie bellen voor hulp. Ze zullen je doorverwijzen naar een speciale voorziening om verf weg te gooien op een milieuvriendelijke manier.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.