img1

Wat te doen met resten verf

Leer hoe je de verf die overblijft op een veilige en milieuvriendelijke manier weg kunt werpen.

Tip 1

Voordat je begint met verven, bereken je hoeveel verf je nodig hebt. Door minder verf te gebruiken, bespaar je niet alleen geld, maar help je ook mee om de wereld te beschermen.

 

Tip 2

Als je toch verf overhoudt, kun je het misschien hergebruiken? Restverf bewaren is eenvoudig zolang je de blikken maar weghoudt van direct zonlicht en in een vorstvrije omgeving plaatst. Als je slechts een kleine hoeveelheid over hebt, kun je de resterende verf in een oude jampot schenken en bewaren op een veilige en droge plek.

 

Tip 3

Kan iemand anders het gebruiken? Je kunt het weggeven aan je buren of vrienden, of misschien aan een lokale theatergroep, of wie weet kan een verenigingscentrum of school het goed gebruiken.

 

Tip 4

Het is belangrijk dat je verf niet weggooit in de gootsteen of het toilet. Geen enkele verf hoort in het riool en is belastend voor het milieu. Dat geldt ook voor verf op waterbasis.  Reinig je kwast dus ook niet onder de kraan.

Wist je dat een klein deel van het verfspoelwater alsnog in het oppervlaktewater terecht komt, zoals in onze meren en rivieren? Bedrijven die rioolwater zuiveren moeten namelijk steeds meer moeite doen om vervuiling te verwijderen. Ga dus verantwoord om met verf.

Maak daarom voortaan je kwast schoon in een potje met water en breng dit afvalwater naar een chemisch afval locatie bij jou in de buurt. Je kunt je verfafvalwater ook drogen op een krant, want uitgedroogde verfresten mogen wel in de grijze container.

Voor meer tips verwijzen we je naar het gezamenlijke initiatief ‘Spoel verf nooit door de gootsteen’ van verfproducten, bouwmarkten en brancheorganisatie.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.