img1

Hoe verf je een cirkel om een voorwerp uit te lichten

Acht stappen om op een unieke manier een accessoire uit te lichten.


 

Controleer de muren

 

Een cirkel vestigt de aandacht op oneffenheden, dus voor je begint is het belangrijk om te zorgen dat de muren geen barsten, ophopingen en verdikkingen bevatten. Als je dit soort plekken ontdekt, maak het oppervlak dan alsnog glad met vulmiddel en laat eerst goed drogen.

 

Bereid de muur voor

 

Als het een tijd geleden is dat je de muur waarop je de cirkel gaat aanbrengen hebt geverfd, zorg er dan voor dat er geen vuil of vet aan de muur zit, met name als het om een keuken gaat. Gebruik ontvetter of een mild schoonmaakmiddel om een vuil oppervlak te reinigen.

 

Verzamel de juiste benodigdheden

 

Voor de volgende stap heb je een koord, een meetlint, tape of een speld, een potlood en een schaar nodig.

 

Meet de cirkel op

 

Besluit welke maat cirkel je wilt - bedenk daarbij wat het effect zal zijn als achtergrond voor je accessoire. Bepaal de straal (afstand van het middelpunt naar de rand). Knip een stuk koord af op de lengte van de straal en maak aan een kant een lus, zorg ervoor dat er genoeg koord overblijft voor de lus, anders wordt je cirkel kleiner dan je had gewild. Zet dan de andere kant van het koord vast met tape of een speld aan het middelpunt van je cirkel.

 

Teken de cirkel

 

En dan nu het handigheidje. Doe het potlood in de lus, trek het koord strak en hou je handen zo stil mogelijk, teken een strakke cirkel rond het middelpunt. Als je een fout maakt, is er niks aan de hand, je kunt het eraf halen en opnieuw beginnen.

 

Schilder de omtrek van de cirkel

 

Je doet de accentkleur die je gekozen hebt op een kleine kwast en schildert een rand binnen de cirkel, waarbij je zorgt dat je niet over de potloodlijn gaat. Als je per ongeluk toch buiten de lijn verft, veeg dan de druppels of streken weg met een vochtige doek op het moment dat de verf nog nat is, hoe eerder, hoe beter.

 

Vul de cirkel

 

Vul de rest van de cirkel, volg de vorm met ronde kwaststreken. Als je cirkel erg groot is, kan het handig zijn om een verfroller te gebruiken.

 

Breng een tweede laag aan

 

Controleer op de verfpot de tijd dat het moet drogen, en begin pas met dezelfde techniek aan de tweede laag als de eerste laag volledig droog is. Als je een donkere kleur gebruikt, dan is het verstandig om een derde laag toe te voegen. Doe hierna een stap naar achter en geniet van het resultaat!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.