Overzicht van de Flexa Kleurentrends 2021 met Brave Ground

Flexa Kleurentrends

Elk jaar vertaalt Flexa wereldwijde trends voor het komende jaar naar inspirerende verfkleurpaletten voor in huis. In totaal brengen we jaarlijks vier paletten en één Kleur van het Jaar naar buiten. Deze kleurentrends helpen je om tot mooie passende kleurcombinaties te komen, die je gemakkelijk thuis kunt toepassen.  Laat je inspireren door de kleuren, interieurs en verftoepassingen. Kies voor kleuren die jij persoonlijk mooi vindt en ervaar wat deze voor jou doen.

Wild Wonder™  is de Kleur van het Jaar 2023

Flexa Kleur van het Jaar 2023 – Wild Wonder™

Flexa Kleurexperts hebben de afgelopen 20 jaar de wereldwijde inzichten vertaald naar een Kleur van het Jaar die past bij de stemming van dat moment. De kleur voor 2023 is Wild Wonder™ – een positieve tint met een volle gloed die op de natuur is geïnspireerd. Ontdek hoe je deze kleur en de vier aanvullende paletten kunt gebruiken om de magie van de natuur je huis binnen te halen.

Bright Skies™  is de Kleur van het Jaar 2022

2022: Kleur van het Jaar Bright Skies™

Bright Skies™ is een luchtige, lichtblauwe tint die een nieuw begin uitstraalt. De kleur is fris, open en goed voor de geest. Het weerspiegelt die grenzeloze lucht om ons heen. Het is een kleur die goed past bij veel andere kleuren: van zachte neutrale tinten tot vrolijke felle kleuren. Daarnaast leent de kleur zich perfect voor op het plafond. Wie wil nu niet de blauwe lucht in huis!

Brave Ground™  is de Kleur van het Jaar 2021

2021: Kleur van het Jaar Brave Ground™

Brave Ground™ is een volle evenwichtige kleur die ons opnieuw verbindt met de natuur en de eenvoudige zaken in het leven. Brave Ground™ is een veelzijdige tint die meebuigt qua toon afhankelijk van het moment van de dag, waar het is gebruikt en waarmee het is gecombineerd. Het is een warme naturelle bruintint die andere kleuren laat stralen en zorgt voor een stevige basis. Het is een kleur die als basis gebruikt kan worden voor ontelbare kleurschema’s voor het interieur. Hierdoor kun je een omgeving creëren die bij elke persoonlijkheid past. 

Tranquil Dawn™  is de Kleur van het Jaar 2020

2020: Kleur van het Jaar Tranquil Dawn™

Tranquil Dawn™ is een lichte groengrijze tint met een blauwe ondertoon. De kleur past zich aan afhankelijk waarmee deze wordt gecombineerd en hoe de lichtval is. De naam verwijst naar de zonsopgang en het licht wat daarmee gepaard gaat. De kleurschakeringen die je daarin ziet, zie je ook in Tranquil Dawn™. De kleur voelt helder aan en straalt licht uit. Deze interieurkleur is op vele manieren te gebruiken, in een vol vlak, maar ook voor accenten tussen vollere kleuren in leent de kleur zich goed. Het is tevens een kleur die perfect is toe te passen op het plafond.

Spiced Honey™  is de Kleur van het Jaar 2019

2019: Kleur van het Jaar Spiced Honey™

Spiced Honey™ is een honingbruine kleur die optimisme uitstraalt. Het heeft het warme en rustgevende van honing. Er is gekozen voor honing omdat het staat voor de vele mooie facetten in het leven. De kleur en substantie is mooi, maar het staat ook voor luxe en huiselijkheid. Het sluit dus perfect aan op het thema van 2019. De Kleur van het Jaar is veelzijdig en eigentijds en te combineren met velen kleuren. Het licht en omringende kleuren hebben effect op de kleur waardoor de kleur nog meer tot zijn recht komt.

Heart Wood™  is de Kleur van het Jaar 2018

2018: Kleur van het Jaar Heart Wood™

De Kleur van het Jaar Heart Wood™  is een volwassen grijsroze kleur die je associeert met de warmte van hout en het aaibare karakter van leer. Dit zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt in je huis. De kleur staat voor warmte die als houvast dient in tijden van verandering. Met deze grijsroze kleur en de bijbehorende paletten kun je het perfecte warme huis vormgeven dat je unieke persoonlijkheid weerspiegelt en een veilige en geborgen sfeer creëert.

Het Flexa ColorLab stelt de vier kleurpaletten samen en bepaalt de Kleur van het Jaar naar aanleiding van de trends

Het verhaal achter de Flexa Kleurentrends

Flexa lanceert elk jaar de Flexa Kleurentrends naar aanleiding van het wereldwijde kleurenonderzoek genaamd ColourFutures™.  De Kleur van het Jaar en de bijbehorende kleurpaletten vloeien voort uit een gedegen onderzoek. Bij dit onderzoek wordt een groep gerenommeerde designers uit verschillende branches van over de gehele wereld bij elkaar gebracht om onder andere het overkoepelend thema voor het komende jaar te bepalen.

Sinds 2004 doet Flexa wereldwijd kleuronderzoek onder de naam ColourFutures™. Sindsdien zijn er ook elk jaar Kleuren van het Jaar uitgeroepen. Van de meest recente kleuren zijn ook Flexa Kleurtesters te bestellen. Zit er een kleur tussen die jou aanspreekt? Bestel deze als Flexa Kleurtester en probeer het thuis uit.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card