Hoe schilder je een muur met Flexa Expert

Met behulp van dit stappenplan geniet ook jij straks van een schrobvaste kleur op je muur.


 

Wat heb je nodig?

 

  • Flexa Expert Muurverf
  • Flexa Expert Voorstrijk
  • Evt. Alabastine Verfreiniger en Muurvuller
  • Afplaktape en afdekfolie
  • Acrylkwast of muurverfroller
  • Roerstaafjes en schroevendraaier
  • Schuurpapier

 

Voorbereiding

Ontvet met Alabastine Verfreiniger. Vul eventuele beschadigingen op met Alabastine Muurvuller. Plak de randen af en dek de vloer af. Breng met een acrylkwast Flexa Expert Voorstrijk aan om zuiging van de ondergrond tegen te gaan. Direct daarna de afplaktape verwijderen. Laat het vier uur drogen. Schuur de bijgewerkte plaatsen glad en stof de muur af. Na droging de randen opnieuw afplakken.

De verf aanbrengen Nu kan je beginnen met het aanbrengen van de Flexa Expert Muurverf. Roer de muurverf goed door voor een egaal eindresultaat. Gebruik een acrylkwast voor de hoeken en voor de grote oppervlakken een muurverfroller. Begin met het verven van de hoeken en de plinten. Verf vervolgens de rest van de muur van links naar rechts en vervolgens van boven naar beneden. Doe dit per 2-3 banen tegelijk.

Verwijder direct na het schilderen de tape om beschadiging van de verf te voorkomen. Als de eerste laag droog is plak je de randen opnieuw af. Breng een tweede laag muurverf aan op dezelfde manier als de eerste.

Je verfgereedschap is na afloop eenvoudig te reinigen met water.

Nadat de muurverf is opgedroogd zijn ook jouw muur schrobvast met kleurbehoud! Deze muurverf bestaat namelijk uit een extra gesloten bindmiddel en zorgt ervoor dat vuil niet kan aanhechten. Flexa Expert Muurverf is daardoor extreem goed schrobbaar zonder dat de kleur van de muur afkomt.
Het verschil ten opzichte van een gewone kwaliteit muurverf is duidelijk zichtbaar.

Heb je nog vragen over Flexa Expert stel je vraag direct op Flexa.nl, via onze Facebook pagina of bel met 071-3082344.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card