Wat heb je nodig?

Stap 1: voorbereiding

Repareer beschadigingen met Alabastine Allesvuller. Doe wat van de Allesvuller op een plamuurmes en gebruik een tweede plamuurmes om het aan te brengen. Schuur de gerepareerde plekken glad. Maak met de stoffer het plafond stofvrij. Plak de randen zorgvuldig af.

Breng Alabastine Voorstrijk Zuiging aan met kwast (randen) en roller (grote vlakken). Dit voorkomt dat het plafond teveel verf opzuigt.

Stap 2: de verf aanbrengen Roer de muurverf goed door voor een egaal eindresultaat. Breng de muurverf aan met een acrylverfkwast (randen) en roller (grote vlakken). Rol eerst in de lengte richting, daarna in de breedte om de verf te verdelen en eindig in de lengte richting. (Breng de verf per 2-3 banen tegelijk aan.) Verwijder direct na het schilderen de tape om beschadiging van de verf te voorkomen.

Omdat de technische specificaties per product kunnen verschillen verwijzen wij voor specifieke voorschriften naar de afzonderlijke Technische Informatiebladen. Deze zijn bij elk Flexa product op de website te downloaden. Als de eerste laag droog is plak je de randen opnieuw af. Breng een tweede laag muurverf aan op dezelfde manier als de eerste. Verwijder direct na het schilderen de tape.