img1

Hoe kun je de juiste hoeveelheid verf berekenen?

Bereken de juiste hoeveelheid verf met deze handige tips.


 

  1. Schat eerst de grootte in van de ruimte die je gaat verven. Meet de breedte en hoogte van de muren met een meetlint en vermenigvuldig deze waarden zodat je de oppervlakte berekent.

  2. Bereken de ramen en deuren van het oppervlak op dezelfde manier als je hiervoor deed, en trek deze af van het totaal aantal vierkante meters.

  3. Vermenigvuldig je nieuwe totale oppervlak met de lagen die je wilt aanbrengen. We adviseren om minstens twee lagen aan te brengen. Het is ook van belang om wat extra verf toe te voegen voor de latere afwerking.

  4. Deel dit totaal aantal ten slotte door het aantal m²/l op je verfpot (als het niet op de pot staat, kijk dan online naar de productinformatie). Hiermee kom je op de totale hoeveelheid verf die je nodig hebt voor je project.

  5. Vergeet niet, het soort verf kan het verschil maken en dit geldt ook voor de fabrikant. Als je een hoogwaardiger product kiest, dan merk je dat je minder verf nodig hebt voor een goed resultaat. Minder verf staat gelijk aan een aangenamere sfeer, en een mooiere afwerking.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.