img1

Hoe schilder je MDF

MDF wordt binnenshuis veel gebruikt als interieur betimmering, maar ook voor meubels. Zeer praktisch materiaal, en je past de kleur eenvoudig zelf aan aan je interieur. Voor een juiste behandeling van MDF hebben wij de stappen voor je op een rij gezet.


 

Wat heb je nodig?

 

 

Voorbehandeling:

 

Reinig en ontvet de ondergrond met Alabastine MDF reiniger. Vul eventuele beschadigingen op met Alabastine MDF Vuller. Schuur de ondergrond en maak deze stofvrij. Daarna nogmaals reinigen en ontvetten.

De verf aanbrengen:

Plak de randen af met afplaktape. Repareer waar nodig met Alabastine MDF Vuller. Breng de eerste laag Flexa Grondverf voor MDF aan. Gebruik de kwast om randen te schilderen. De roller gebruik je voor grotere oppervlakken. Breng enkele banen in verticale richting aan. Verdeel de verf vervolgens horizontaal en rol de laag verticaal na voor een egaal resultaat. Als de grondverf droog is, schuur dan licht op en maak stofvrij.

Breng vervolgens de tweede laag Flexa Grondverf voor MDF aan. Als de grondverf droog is, schuur dan licht op en maak stofvrij. Vervolgens aflakken met twee lagen Flexa aflak op waterbasis bijv. Strak in de Lak, Creations Lak, Pure Lak in de gewenste kleur en glansgraad. Tussen de lagen licht schuren met scotch-brite en stofvrij maken. Verwijder de afplaktape als de verf nog nat is, anders beschadig je mogelijk de verflaag. Maak na het lakken je materiaal goed schoon.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.