img1

Keuken schilderen? Flexa heeft een aantal tips!

Lees hier tips om de keuken te schilderen


 

Keuken schilderen

img1

 

De keuken hoort bij de belangrijkste gedeelten van het huis. Deze wil je dus graag een mooie look geven. Hoe kun je het beste de keuken schilderen? Lees hier de stappen van Flexa!

 

Keuken voorbereiden

 

Voordat je gaat verven is het handig als je een fijne werkplek creëert. Zorg er daarom voor dat je de keukentafel, keukenstoelen en ander meubilair aan de kant schuift. Dek indien nodig ook het aanrecht en de keukenkastjes af met een zeil. Plak tenslotte de delen af die de oorspronkelijke kleur moeten behouden.

 

Muren reinigen

 

Het ontvetten van de muren, de eerste stap in het verfproces, is van groot belang. In de keuken is dit extra belangrijk, de muren zijn daar doorgaans relatief vet! De muren ontvetten kun je het beste doen met Alabastine Verfreiniger, dit zal de hechting met de verf bevorderen. Gebruik voor het ontvetten een schone doek en warm water.

 

Keuken plafond en muren schilderen

 

Zoals in elke ruimte begin je met het schilderen van het plafond. Dit doe je om te voorkomen dat er verfspetters op net geverfde delen komen. Lees hier de tips van Flexa hoe je het plafond schilderen het beste aan kunt pakken! Als het plafond klaar is, kun je aan de slag gaan met de muren. Ook voor het schilderen van de muren heeft Flexa een aantal tips voor jou op een rij gezet hoe je dit het beste kunt doen!

 

Keukenkastjes schilderen

 

Nadat je het plafond en de muren onder handen hebt genomen, kun je aan de slag met de keukenkastjes! Hierbij is het handig om de keukenkastjes eerst te demonteren. Flexa heeft voor jou een stappenplan gemaakt hoe je het beste jouw keukenkastjes kunt schilderen.

 Bekijk hier hoe je het beste jouw keukenkastjes kan verven!

 

Kozijnen en deuren schilderen

 

Bij de keuken schilderen eindig je met al het houtwerk. Ook hier is het handig om bovenaan te beginnen bij de kozijnen. Zo voorkom je problemen met verfspetters op reeds geschilderde delen. Als je klaar bent met de kozijnen, kun je eindigen met het schilderen van de deuren. Flexa heeft een stappenplan hoe je het beste de deuren en raamkozijnen kunt verven!

 

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.