img1

Plafond witten? Handige tips voor een perfect eindresultaat

Handige tips voor het opfrissen van je plafond


 

Hoe kun je het beste jouw plafond witten?

 

Plafonds zijn er in vele soorten en maten. Toch is er één klus die alle plafonds netjes en strak maakt: het plafond witten. Voor deze klus is het belangrijk dat je goed voorbereid aan de slag gaat. Lees hier hoe je op een nette, degelijke manier het plafond klaarmaakt voordat je begint met het schilderwerk. Zo zal de klus makkelijk uit te voeren zijn en leiden tot het gewenste resultaat.

 

Randen afplakken

img1

 

Zorg voordat je begint met het plafond te schilderen, dat je de muren en meubels hebt afgedekt. Zet eventueel het bankstel, eettafel en de kast ergens anders neer. Zo heb je de ruimte om goed aan het werk te gaan. Bescherm vervolgens de muren door middel van papier of plastic en leg een plastic zeil op de vloer. Tot slot plak je de hoeken en randen van de muur af met tape. Op deze manier kun je goed van start met het plafond witten.

 

Plafond schoonmaken

 

Het is belangrijk dat je van te voren het plafond goed schoonmaakt. Gebruik daarom voordat je begint met plafond witten Alabastine Verfreiniger. Zo maak je het plafond vet- en stofvrij voor een perfect resultaat. Vul vervolgens eventuele gaten en barsten op met Alabastine Muurvuller. Nadat je het plafond ontvet hebt en eventueel met de vuller hebt behandeld, kan het plafond witten bijna beginnen.

 

Voorstrijk aanbrengen

img1

 

Goed, het plafond is schoon en de eventuele oneffenheden zijn weggewerkt. Nu kun je beginnen met het aanbrengen van een voorstrijk, bijvoorbeeld Alabastine Voorstrijk. Een voorstrijk bevordert de hechting van de verf en helpt om streepvorming te voorkomen. Dit zorgt voor een degelijke basis voor het witten van het plafond.

 

Plafond schilderen

img1

 

Na het aanbrengen van de voorstrijk, kan het plafond witten beginnen. Hiervoor gebruik je Flexa Powerdek Muren & Plafonds. Deze plafondverf levert een mooi, egale laag en camoufleert zelfs de kleinste oneffenheden. Zo krijg je een perfecte afwerking en kun je langer genieten van een prachtig eindresultaat!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.