Deuren verven - Volg deze how to en tips

Zo verf je deuren


 

Deuren verven

 

Het verven van de deuren in huis is een klus die je best makkelijk kunt uitvoeren. Of je nu de keukendeur, of de (slaap)kamerdeur neemt. Het is hierbij wel belangrijk dat je je goed voorbereid, om te zorgen dat je goed te werk kunt gaan. Flexa heeft voor jou een aantal stappen op een rij gezet, zodat je de deuren in huis weer kunt opfleuren met frisse kleuren!

 

Deuren voorbereiden

 

Deuren verven doe je pas nadat je de juiste voorbereidingen hebt getroffen. Hierbij zet je de volgende stappen:

  • Dek de vloer af met een plastic zeil. Schuif eventueel de meubels aan de kant
  • Laat de deur gewoon in de sponning. Zet hierbij de deur een stukje open en plaats een deurstopper
  • Maak de deur schoon met Alabastine Verfreiniger Daarnaast kun je deur ook het beste even licht schuren met schuurpapier P150 en daarna fijn schuren met schuurpapier P240
  • Ontstof de deur met een stofborstel

 

Het is belangrijk dat je deze stappen goed doorloopt, omdat de verf op deze manier goed hecht met het oppervlak!

 

Deuren schilderen

 

Nu je de juiste voorbereidingen getroffen hebt voor het deuren verven en eventueel bepaalde delen hebt afgeplakt, kan het schilderen beginnen! Doe dit volgens de onderstaande stappen:

  • Begin met het aanbrengen van een grondlak. Dit is vooral belangrijk als je werkt met kaal hout.
  • Breng vervolgens twee lagen grondverf aan. Dit kun je goed doen met [Flexa Expert Grondlak] (/nl/producten/expert-grondlak). Gebruik een kwast bij verven langs de randen en een kortharige lakroller voor het grotere oppervlak. Zet hierbij enkele verticale strepen en rol deze horizontaal uit. Als de grondlak gedroogd is kun je deze licht opschuren met schuurpapier P240.
  • Tenslotte breng je twee lagen Flexa Expert Houtlak aan. Breng dit op dezelfde manier aan als de grondlak. Na de eerste laag kun je de deur licht opschuren met schuurpapier met P240. Als de tweede laag aangebracht is en nog nat is, verwijder je het afplaktape.

 

Als je deze stappen gevolgd hebt kun je genieten van een frisse, vernieuwde deuren in huis!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.