img1

Muren verven? Lees hier praktische tips voor een mooi eindresultaat

Met onze praktische tips verf je gemakkelijker jouw muur en krijg je een professioneler eindresultaat.


 

Muren verven

 

De muren in huis: zij zorgen er niet alleen voor dat je huis overeind blijft staan, maar kunnen ook voor een groot deel de sfeer bepalen. Het oppervlak en de kleur van de muren brengen een bepaalde uitstraling met zich mee. De muren verven zorgt ervoor dat jij de sfeer en uitstraling helemaal zelf kunt bepalen! Hoe kun je dit het beste aanpakken? Volg de stappen van Flexa voor een frisse, nieuwe look!

 

Muren reinigen

img1

 

Voordat je begint is het belangrijk dat je genoeg ruimte maakt zodat je goed aan de slag kunt. Zet daarom de meubels aan de kant of dek deze af met een afdekzeil. Als je genoeg ruimte hebt gemaakt, kun je beginnen met het afplakken van de randen. Zo kun je kaarsrecht aan de slag gaan. Vervolgens begin je met het ontvetten van de muur met Alabastine Verfreiniger. Dit bevordert de hechting van de verf met de muur. Werk eventueel beschadigingen weg met Alabastine Muurvuller voor een mooi, egaal oppervlak.

 

Voorstrijk aanbrengen

 

Na het ontvetten kun je bijna beginnen met het muren verven. Bijna inderdaad, want eerst breng je voorstrijk aan op het oppervlak. Flexa Expert Voorstrijk is hiervoor perfect geschikt. Onbehandelde muren hebben vaak een aanzuigende werking. Door het aanbrengen van de voorstrijk wordt dit vermindert en zorgt het voor een mooi, vlak resultaat. Verf hierbij met een verfroller van onder naar boven en vervolgens van links naar rechts.

 

Muren schilderen

img1

 

Als de muren zijn gereinigd en de voorstrijk is aangebracht, dan kun je beginnen om muurverf aan te brengen! Hierbij zijn de volgende stappen van belang.
 

  • Voor de muren kun je Flexa Expert Muurverf gebruiken, welke in elke gewenste kleur gemengd kan worden, of Flexa Powerdek met een hoge dekkwaliteit. Roer voor het beginnen even goed de verf door voor een egaal eindresultaat.

  • Bij het aanbrengen van de verf kun je voor de hoeken en randen het beste een acrylkwast gebruiken. Voor de grotere oppervlakten gebruik je een muurverfroller.

  • Het is handig om te beginnen aan de hoeken en randen om vervolgens naar binnen te werken. Zo kun je iets preciezer te werk gaan.

  • Verf vervolgens met de muurverfroller van links naar rechts en daarna van boven naar beneden. Veeg elke keer 2-3 keer over dezelfde baan heen.

  • Als je klaar bent, is het belangrijk dat je het eventuele tape verwijdert terwijl de verf nog nat is. Laat de verf drogen, plak eventueel opnieuw de randen af en breng dan een tweede laag aan op dezelfde manier.

  • Tip: Wil je de verfkwasten opnieuw gebruiken? Dan is het van belang dat je ze op een juiste manier schoonmaakt en bewaart. Lees hier de tips hoe je het beste je verfkwasten schoon kunt maken!
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card