img1

Muren verven? Lees hier praktische tips voor een mooi eindresultaat

Met onze praktische tips verf je gemakkelijker jouw muur en krijg je een professioneler eindresultaat.


 

Muren verven

 

De muren in huis: zij zorgen er niet alleen voor dat je huis overeind blijft staan, maar kunnen ook voor een groot deel de sfeer bepalen. Het oppervlak en de kleur van de muren brengen een bepaalde uitstraling met zich mee. De muren verven zorgt ervoor dat jij de sfeer en uitstraling helemaal zelf kunt bepalen! Hoe kun je dit het beste aanpakken? Volg de stappen van Flexa voor een frisse, nieuwe look!

 

Muren reinigen

img1

Voordat je begint is het belangrijk dat je genoeg ruimte maakt zodat je goed aan de slag kunt. Zet daarom de meubels aan de kant of dek deze af met een afdekzeil. Als je genoeg ruimte hebt gemaakt, kun je de muur ontvetten met Alabastine Verfreiniger. Dit bevordert namelijk de hechting van de verf met de muur. Als de muur eenmaal droog is, kun je beginnen met het afplakken van de randen. Zo krijg je een kaarsrecht eindresultaat met strakke lijnen. Werk eventueel beschadigingen weg met Alabastine Muurvuller voor een mooi, egaal oppervlak.

 

Voorstrijk aanbrengen

 

Na het ontvetten kun je bijna beginnen met het verven van je muren. Bijna inderdaad, want eerst breng je voorstrijk aan op de muur. Flexa Creations Voorstrijk is een van de voorstrijk producten van Flexa die hiervoor perfect geschikt is. Voorstrijk is overigens niet altijd noodzakelijk. Bij een vers gestucte wand dien je altijd een voorstrijk te gebruiken. Onbehandelde muren hebben namelijk vaak een aanzuigende werking. Door het aanbrengen van de voorstrijk wordt dit verminderd en zorgt het voor een mooi, vlak resultaat. Zonder voorstrijk ontstaan er anders lelijke vlekken. Het aanbrengen van de voorstrijk doe je met een verfroller waarbij je van onder naar boven en vervolgens van links naar rechts schildert.

Een reeds geschilderde wand die er nog goed uitziet maar die je wel graag wilt schilderen, heeft waarschijnlijk geen voorstrijk nodig. Er is een handig testje waarmee je kunt bepalen of je voorstrijk nodig hebt. Neem een plantenspuit met water en spray wat water op de muur die je gaat schilderen. Je dient voorstrijk te gebruiken als het water direct wordt opgezogen en de wand donker kleurt. Loopt het water in parels gewoon van de muur af, dan is een voorstrijk niet nodig. 

Muren schilderen

img1

Muren schilderen
Als de muren zijn gereinigd en eventuele voorstrijk is aangebracht, kun je beginnen met het aanbrengen van muurverf! Hierbij zijn de volgende stappen van belang.

  • Voor de muren kun je Flexa Creations Muurverf gebruiken of bijvoorbeeld Flexa Strak op de Muur, welke in elke gewenste kleur gemengd kan worden. Ga je voor witte muren kies dan Flexa Powerdek. Roer voor het beginnen goed de verf door voor een egaal eindresultaat. Bij het roeren ga je goed over de bodem van het blik of de emmer.

  • Bij het aanbrengen van de verf kun je voor de hoeken en randen het beste een acrylkwast gebruiken. Voor de grotere oppervlakken gebruik je een muurverfroller.

  • Het is handig om aan de hoeken en randen te beginnen om vervolgens naar binnen te werken. Zo kun je iets preciezer te werk gaan.

  • Verf vervolgens met de muurverfroller van links naar rechts en daarna van boven naar beneden. Verf elke keer 2-3 keer over dezelfde baan heen.

  • Als je klaar bent, is het belangrijk dat je het eventuele tape verwijdert terwijl de verf nog nat is. Laat de verf drogen, plak eventueel opnieuw de randen af en breng dan een tweede laag aan op dezelfde manier.

  • Tip: Wil je de verfkwasten opnieuw gebruiken? Dan is het van belang dat je ze op een juiste manier schoonmaakt en bewaart. Lees hier de tips hoe je het beste je verfkwasten schoon kunt maken!

 

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.