img1

Kozijnen verven - Volg deze how to en tips | Flexa

Kozijnen verven? Bekijk deze tips en krijg een perfect eindresultaat


 

De kozijnen in en om het huis moeten goed onderhouden worden. Door de kozijnen te verven kun je er extra lang van genieten. Hoe kun je het beste de kozijnen verven?
Flexa heeft voor jou een aantal tips om de kozijnen een nieuwe, frisse look te geven!

img1

Kozijnen schilderen

 

Begin eerst met het ontvetten van het oppervlak. Hierbij kun je het beste Alabastine Verfreiniger gebruiken. Schuur vervolgens het oppervlak met schuurpapier P150-P180 en maak het oppervlak stofvrij met een droge doek. Kozijnen zijn er in verschillende typen ondergronden en pak je daarom op verschillende manieren aan.

Houten kozijnen

 

Breng na de voorbereiding een grondlaag Flexa Grondverf Universeel voor binnen en Flexa Expert Grondlak voor buiten. Werk vervolgens in een binnensituatie het oppervlak af met Flexa Colors Hoog- of Zijdeglans en in een buitensituatie Flexa Expert Buitenlak. 

Kunststof kozijnen

 

Na het voorbereiden van het oppervlak breng je in een binnensituatie als grondlaag Flexa Grondverf Universeel aan en werk je het af met Flexa Expert Pure Lak. Voor buiten dien je Flexa Grondverf voor Kunststof aan te brengen en werk je het af met Flexa Expert Buitenlak.

Aluminium kozijnen

 

Na het ontvetten dien je de oppervlakte op te ruwen met een stugge, kunststof schuurspons. Vervolgens breng je in een binnensituatie Flexa Grondverf Universeel aan en werk je het af met Flexa Pure Lak. Buiten breng je eerst een grondlaag Flexa Multiprimer aan en werk je het oppervlak af met Flexa Colors Hoogglans of Zijdeglans

 

Tip bij het verven:

Schilder eerst de bovenkant, vervolgens de staanders (zijkanten) en eindig met de onderkant. Begin hierbij altijd vanaf het glas naar buiten toe. Werk daarnaast altijd vanuit het midden naar de hoeken. Op deze manier voorkom je dat er zakkers ontstaan. 

Als je deze tips volgt, kun je nog jaren genieten van de kozijnen. Zowel binnen als buiten het huis. Geniet na het verven van de kozijnen van een mooi eindresultaat!​

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.