kozijnen-schilderen

Kozijnen verven

De (raam)kozijnen horen bij de belangrijkste delen van het huis. Ze verzorgen voor een groot deel het natuurlijke licht die de sfeer in huis bepaalt. Kozijnen hebben het echter vaak moeilijk verduren door bijvoorbeeld weersinvloeden, waardoor ze goed moeten worden onderhouden. Daarom kunnen de kozijnen van tijd tot tijd wel een nieuw kleurtje gebruiken. Om te zorgen dat je lang kunt genieten van de kozijnen, is het van belang dat je het kozijnen verven op een juiste manier doet. Flexa heeft daarom voor jou een aantal tips voor verschillende typen ondergronden op een rij gezet!

Kozijnen voorbereiden

Het maakt niet uit met welke type ondergrond je aan de slag gaat: een goede voorbereiding is heel belangrijk! Zorg dus eerst voor een goed verzorgde werkplek. Maak genoeg ruimte voor jezelf en dek eventueel belangrijke delen af. Zo kun je op een goede manier beginnen met kozijnen verven.

Kozijnen schilderen

Begin eerst met het ontvetten van het oppervlak. Hierbij kun je het beste Alabastine Verfreiniger gebruiken. Schuur vervolgens het oppervlak met schuurpapier P150-P180 en maak het oppervlak stofvrij met een droge doek. Kozijnen zijn er in verschillende typen ondergronden en pak je daarom op verschillende manieren aan.