img1

Verf je keuken in vijf eenvoudige stappen

Verf het hart van je huis in vijf eenvoudige stappen.


 

1. Reinig de muren

 

Keukenmuren en oppervlakken zijn vaak vet geworden in de loop van de tijd. Voordat je begint met verven is het van belang dat je alle oppervlakken grondig reinigt zodat de afwerking goed zal zijn. De beste manier is met Alabastine Verfreininger. Gebruik warm water en spoel grondig alle overblijfselen af voordat je de ondergrond laat opdrogen.

 

2. Tref de nodige voorbereidingen in je kamer

 

Voordat je begint met verven moet je de randen van alle tegels, apparaten, houtwerk en werkplekken bedekken met afplaktape. Hiermee creëer je een stevige strakke rand bij het geverfde oppervlak. Het is ook verstandig om de werkplekken, apparaten en vloer te bedekken met een plastic zeil voor het geval er druppels vallen.

 

3. Begin bovenaan

 

Zoals bij elke kamer begin je ook hier bij het plafond, zodat als er druppels vallen, deze niet op de net geverfde vlakken terecht komen. Voor plafonds en muren geldt, dat je een goed reinigbare muurverf moet gebruiken, zoals de Flexa Colors PQ extra mat of Flexa Expert muurverf. Je plafond zal niet vaak worden schoongemaakt, hier kun je de Flexa Colors muurverf RV of Flexa Strak op de muur gebruiken. Het is praktischer om kleine oppervlakten en hoekjes met een kwast te doen in plaats van met een roller.

 

4. Verf kastdeurtjes

 

Als je je keukenkastdeurtjes wilt verven, is het verstandig om ze eerst te demonteren. Reinig ze met Alabastine Verfreiniger, vul dan alle groeven en inkepingen in de deurtjes met Alabastine Houtplamuur Universeel, voordat je het oppervlak gaat schuren en afnemen. Flexa Mooi Makkelijk Keukenkasten is speciaal ontwikkeld om aan te brengen op keukenkasten gemaakt van hout of PVC. Op andere ondergronden kun je een geschikte grondverf van Flexa gebruiken en afwerken met Flexa Expert Houtlak in de kleur naar keuze.

 

5. Verf houtwerk

 

Eindig met het verven van al het houtwerk. Verf van boven naar beneden, start met het raamwerk. Het is het best om 's ochtends te beginnen met verven, zodat de verf de hele dag kan drogen voordat 's avonds de ramen weer dichtgaan. Verf vervolgens de deur, de deurlijst en architraaf en daarna de plinten. Als je de plinten als laatst verft, is er minder risico dat er vuil of stof op je kwast komt.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.