De kunst van het compromis voor kleurbewuste stellen

Je trekt in bij je partner, maar jullie worden het niet eens over de kleuren voor het interieur? Zo creëer je een harmonieus huis waar jullie allebei graag zijn.


 

“Mijn partner/vriend/vriendin/echtgenoot en ik hebben een compleet verschillende smaak. Hoe worden we het eens over het kleurenschema?”

Volgens ons laatste overzicht heeft één op de tien mensen geen zin meer in klussen als ze in een nieuw huis gaan wonen. De reden hiervoor: ze kunnen het simpelweg niet eens worden met hun partner over de kleuren voor het interieur.

"Samen gaan wonen is een spannende tijd, die niet geheel zonder stress verloopt," zegt klinisch psycholoog Corinne Usher. "Er verandert heel veel, ook emotioneel gezien, en de verwachtingen zijn hoog, dat betekent dat verschillen over de inrichting heel hoog op kunnen lopen."

Als jij en je partner toch belanden in een hevige discussie over kleuren, adem dan diep in en lees de experttips van Corinne die je zullen helpen bij het bereiken van geluk, zowel relationeel als qua interieur.

Voor je begint: download de Flexa Visualizer app

1) Verf de eenvoudige kamers eerst

Maak een inventarisatie van de kamers waarover jullie een beslissing gaan nemen. Zijn sommige kamers eenvoudiger dan andere? Zo ja, begin dan daarmee.

image1

2) Wees praktisch in je keuzes

Denk bij de kleurkeuze aan de grootte van de kamer, het type vloerbekleding, de meubels die je in de kamer wilt en contrasterende kleuren waarbij het bij moet passen. Als je je door deze factoren laat leiden, dan beperk je de keuzes die je moet maken op basis van persoonlijke smaak.

3) Zorg ervoor dat je allebei iets in te brengen hebt

Als je de hele tijd probeert om de ander te overtuigen, dan zie je misschien niet dat er ook best veel kleuren zijn waar jullie het over eens kunnen worden.

4) Geef je kleuren een cijfer van 1 tot 10

Als jullie smaak echt heel erg uiteenloopt, dan is het geven van een cijfer van 1 tot 10 erg nuttig. Als je partner een veel hoger cijfer geeft aan een kleur dan jij, dan kun jij op dat punt toegeven, maar dan mag jij in een andere kamer weer beslissen welke kleur hij krijgt.

5) Denk na over kleurintensiteit

Als jullie niet tot een compromis kunnen komen wat kleur betreft, dan kunnen jullie het misschien wel eens worden over de kenmerken van een bepaalde kleur. Bijvoorbeeld, misschien hou je niet van fel oranje op je muren, maar wel van een zachtere terracotta tint?

image2

6) Wees niet bang om te experimenteren

Als je je afvraagt of een kleur mooi zou staan op de muur, probeer het dan eerst uit, voordat je iets aanschaft, met de handige Flexa Visualizer app. Hiermee kun je bekijken hoe verschillende kleuren zouden staan met één druk op de knop, en hopelijk helpt het je bij het maken van je keuze!

Supertip

Ga voor grijs, het is een zeer veelzijdige kleur, die het goed doet in combinatie met zowel klassieke als moderne kleurenschema's. Bang dat grijs te saai is? Vrolijk het dan op met een accentkleur, zoals geel.

Welke kleur? Probeer Iets Braam met 100% Sorbet.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.