Kleuren op de muur bepalen je volledige interieur
Kleurinspiratie voor je huis

Flexa muurkleuren kiezen

Wellicht heeft jouw interieur wel een opknapbeurt nodig of heb je gewoon zin in een nieuw kleurtje om tegenaan te kijken. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende kleuren om uit te kiezen dat we best snappen dat het moeilijk is om een keuze te maken. Ga je voor een warm interieur, een meer koele sfeer of houd je van rustieke, aardse tonen? We helpen je graag verder in onze kleurenblogs, waar we jou de gewenste tips geven over elke kleurfamilie!

Welk effect heeft kleur op een ruimte?


Wil je jouw interieur of ruimte een extra sprankeltje persoonlijkheid geven, dan begint dat bij het kiezen van de juiste kleur. Of je nu gaat voor natuurlijke, neutrale tinten of een van de andere kleuren uit de regenboog, elk palet heeft zijn eigen effect op een ruimte.

Ga je bijvoorbeeld voor neutrale kleuren als beige, grijs, bruin of taupe, dan creëer je direct een zachte, zanderige en serene sfeer in huis. Dit is ideaal voor ruimtes waar je misschien wat meer rust wilt creëren zoals de slaapkamer of misschien juist wel de keuken.

Toch komen de fellere en meer gedurfde kleuren ook steeds vaker terug in het interieur. Zo creëer je bijvoorbeeld een ruimtelijk en tropisch gevoel met turquoise, of juist een krachtig en dramatisch effect met een diepe tint paars. 

Naturellen in de slaapkamer

Verschil tussen warme en koele kleuren


Wanneer we het hebben over warme en koele kleuren dan hebben we het over de twee kanten van het kleurenspectrum. Verdeel bijvoorbeeld een regenboog in het midden, waar je aan de ene kant kleuren als rood, oranje en geel hebt, en aan de andere kant kleuren als groen, blauw en paars.

Door een warme kleur te kiezen creëer je moeiteloos een gezellig, huiselijk en uitnodigende sfeer. Gebruik je bijvoorbeeld een warme kleur in de woonkamer, dan krijgt zo’n ruimte direct een knusse, warme en fijne sfeer. Denk hierbij ook eens aan kleuren als terracotta, goud, of juist warme aardtinten als beige en taupe.

Kijken we naar de andere kant van het spectrum, dan komen we uit bij de koelere kleuren. Vaak vallen hier kleuren onder als groen, blauw en paars. Omdat dit koele kleuren zijn, betekent nog niet dat je hier geen gezelligheid of sfeer mee in huis haalt. Koele kleuren stralen normaliter meer rust uit en brengen een ruimte meer in balans. Zo zijn deze kleuren vaak populair in slaapkamers, keukens of badkamers. Verder combineer je deze kleuren prachtig met warme tinten, voor een mooi contrast! 

Warme en koude kleuren in de woonkamer

Warme of koele tinten binnen een kleurfamilie


Naast het kiezen van warme of koele kleuren kun je binnen zo’n kleurfamilie ook nog kiezen voor warme of koele tinten. Zo kun je bijvoorbeeld voor paars gaan, wat een koele kleur is, maar binnen deze familie kun je kiezen voor een warme tint zoals Puur AubergineEen warme tint heeft in dit geval een dieper en rijker effect dan een koelere tint, zoals de kleur Iets Lavendel.

Bij het kiezen van koele of warme tinten komen meerdere factoren kijken, zoals bestaande kleuren in het interieur of de lichtinval in een ruimte. Staan er in de ruimte bijvoorbeeld veel houten elementen, dan is het een goed idee om koelere tinten te gebruiken om hier een mooi contrast in te creëren. Het is altijd belangrijk om een goede balans te vinden tussen warm en koel, zodat een ruimte niet te overweldigend of juist te koud overkomt. 

Donkere wand in de woonkamer

Gebruik bestaande kleuren en elementen


Bij het kiezen van een nieuwe kleur voor jouw interieur is het belangrijk om rekening te houden met kleuren die al aanwezig zijn en wellicht een prominente rol spelen in jouw woonruimte. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwe kleur kiezen, gebaseerd op bepaalde printjes die al in de ruimte te vinden zijn. Hierbij kun je denken aan kleuren in een schilderij, vloerkleed of bank.

Ga je voor een accent muur, kijk dan vooral naar bestaande elementen om hier een mooie verbinding in te creëren! Daarnaast is het ook belangrijk om bestaande materialen mee te nemen bij het kiezen van een nieuwe kleur, zodat je altijd het gewenste effect krijgt.

Lichte warme woonkamer

Flexa inspiratie voor jouw nieuwe muurverf!


Ben jij van plan om binnenkort jouw interieur een nieuw kleurtje te geven? Om je de juiste inspiratie te geven hebben we Flexa Kleurencollecties! Hiermee heb je direct een duidelijk overzicht van ons uitgebreide assortiment aan kleuren en welke kleuren goed met elkaar combineren. Daarnaast hebben we ook Flexa Kleurgroepen waar overigens de kleuren uit de Kleurencollecties niet in zitten. Dus beide bekijken en dan vind je zeker de kleur die jij zoekt.

Heb je al een kleur gevonden, maar ben je benieuwd hoe deze in het echt in de ruimte eruit komt te zien? Probeer dan eens onze Flexa Kleurtester. Zo zie je direct resultaat.

Heb je al een kleurfamilie in gedachten, maar zoek je toch nog extra inspiratie voor onder andere het stylen? Lees dan vooral onze Flexa Kleurenblogs. Hierin geven we je tips over het gebruik van bepaalde kleurgroepen en hoe je de juiste resultaten behaald. Ook geven we je de top vijf van de beste kleuren uit de kleurgroep. Of je nu gaat voor een paars interieur of het houdt bij zachte en neutrale kleuren, we helpen je graag verder!

Lees hieronder onze kleurenblogs.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.