image1

Maak het weer gaaf: transformeer een saaie kamer

Ga onze interieuruitdaging kamer-in-een-dag aan en word weer verliefd op een kamer waar je op uitgekeken was.


 

"Ik had grote plannen voor de inrichting toen ik ging verhuizen, maar nu de grootste kamers zijn gedaan, ben ik niet meer zo gemotiveerd.

Uit ons recente onderzoek zegt 45% van de nieuwe huiseigenaren dat ze zin hadden om zich met de inrichting bezig te houden op het moment dat ze verhuisden, maar dat het in de praktijk wel maanden kan voortslepen.

Een laagje verf toevoegen is een snelle, eenvoudige en betaalbare manier om een niet geliefde kamer te transformeren met direct resultaat.

Het verven steeds aan het uitstellen? We vroegen motivatiepsycholoog Cliff Arnall naar zijn beste tips over hoe je een decoratieproces kunt opstarten:

1) Maak een to-do lijst

Ligt de inrichting stil? Dan is het tijd om een to-do lijst te maken, inclusief de klusjes die je steeds voor je uitschuift.

image2

2) Stel een actieplan op

Let op, je hoeft niet alles tegelijk te doen! Verdeel de items op je lijst in leuke behapbare projecten die je niet al te veel tijd kosten.

3) Kies één project tegelijkertijd en stel een realistisch doel

Een realistisch doel stellen voor een specifiek project - zoals het verven van een lastige kamer in een dag - is een goed begin om jezelf te motiveren.
Als je van plan bent iets te gaan doen en het lukt, dan geeft dat een boost voor je zelfvertrouwen.

4) Concentreer je op hoe goed je je voelt als het eenmaal klaar is.

De manier om je liefde voor een ongeliefde kamer te laten opbloeien, is door je voor te stellen hoe tevreden je zult zijn als de verfklus is geklaard.

image3

5) Stel je voor hoe je huis eruit zal zien

Hierbij kun je de Flexa Visualizer app heel goed gebruiken. Nadat je de app gedownload hebt op je smartphone of tablet zul je zien hoe fantastisch je kamer eruit zal zien als hij is geverfd.

Het is belangrijk dat je je van tevoren voorstelt hoe goed je je zal voelen als je het eenmaal hebt gedaan. Sta jezelf toe om daar enthousiast over te zijn. Als je klaar bent met de inrichting van je nieuwe huis, dan zal het voelen alsof je de verhuizing eindelijk kunt afsluiten.

Supertip

Als je nog steeds niet weet hoe je de ruimte gaat gebruiken, neem dan een veelzijdige okertint, zoals Puur Zandstrand, die is namelijk rustig voor de ogen en multi-inzetbaar.

Als je bang bent om iets te gewaagds te kiezen, probeer dan een pasteltint, zoals Vol Walnoot, voor een zachtere look.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.