"We willen een andere inrichting voor onze nieuwe badkamer, maar we hebben op het moment niet genoeg geld voor een complete renovatie".

In ons recente algemene onderzoek zei één op de vijf mensen dat een vernieuwde badkamer een topprioriteit was voor het 'thuisgevoel' in de nieuwe woning, vooral na een stressvolle verhuizing.

De kosten die bij verhuizen komen kijken lopen op, waardoor er vaak weinig geld overblijft om te renoveren. 38% van de mensen besluit nog niets aan het interieur te veranderen, omdat er simpelweg geen geld meer voor is.

De oplossing? Overweeg het gebruik van verf bij wijze van snelle betaalbare manier om een nieuwe look te creëren, waar alle gezinsleden blij mee zullen zijn. Onze Flexa kleurenexpert Louise Tod legt uit hoe je de sereniteit van een spa kunt nabootsen, zonder dat het een vermogen kost.

Kijk grondig rond in je nieuwe huis en maak een lijst met klusjes die eenvoudig en goedkoop gedaan kunnen worden.

1) Beoordeel de badkamer

Kijk eens goed rond in je badkamer en maak een 'to do' lijst met taken die snel en tegen weinig kosten gedaan kunnen worden.

2) Waar kun je kleur toevoegen?

Heb je tegels in de badkamer? Denk dan aan het verven van het plafond in een lichte kleur.

3) Weet je niet zeker of je kleur wilt gebruiken?

Onze Flexa Visualizer app biedt een leuke eenvoudige manier om gelijk te zien hoe je badkamer eruitziet als hij is geverfd.

Als je de app hebt gedownload naar je smartphone of tablet, houd het apparaat dan voor de muur of het oppervlak dat je wilt verven, kies een kleur uit het Flexa verfpalet en tik zodat de kleur direct verschijnt.

Grijs is een opkomende kleur voor badkamers op dit moment. Van zachtgrijs tot diepgrijs, een eenvoudige manier om stijl toe te voegen aan je badkamerdecoratie.

4) Welke kleuren zijn nu in de mode?

De kleur grijs is in opkomst voor badkamers op het moment.

Van het lichtste duifgrijs tot het donkerste leisteengrijs, het is een eenvoudige manier om een stijlvolle touch toe te voegen aan de inrichting.

Welke kleur? Iets Marmer, Midden Marmer, Vol Grind en 85% Aarde

Combineer groen en wit en geef een kleine badkamer een frisse en ruime uitstraling. Met marineblauw creëer je een rustgevend effect en maak je van een rommelig ontwerp een eenheid.

5) Kies voor gewaagde tinten

Als je badkamertegels wit of neutraal zijn, dan is dit je kans om het resterende stuk muur te verven in een gewaagde kleur, die je altijd al wilde uitproberen.

Combineer groen en wit en geef een kleine badkamer een frisse en ruime uitstraling. Met marineblauw creëer je een rustgevend effect en maak je van een rommelig ontwerp een eenheid.

En vergeet de kleur geel niet. Een intense tint werkt perfect in een donkere badkamer en heeft direct een positieve invloed op je humeur.

Welke kleur? Vol Tijm, Midden Golven en 85% Sorbet

Supertip

Als je oude of kapotte tegels gaat vervangen, bespaar dan geld door alleen de zones te betegelen die direct in contact komen met water, zoals de douche. Zo heb je ook meer muurruimte over om te verven!