kleurvriendje-judith

Judith

Juudithhome

Ik ben Judith, 26 jaar en woon samen met mijn man (Koos), zoontje Vinn en Poes in een jaren 30 woning in Meppel. Die we eerst zelf een half jaar lang hebben verbouwd tot aan wat het nu is. Vanaf dat moment is ook mijn liefde voor het interieurwereldje gaan groeien en uiteindelijk heb ik daar een paar jaar geleden zelfs mijn werk van kunnen maken als interieurblogger en -stylist.

Naast bezig zijn met onze inrichting en woonshoppen heb ik ook een passie voor fashion en eten. Goede combi hè? Wie mij een beetje kent, of volgt via Instagram weet dat ik een ‘verslaving’ heb aan lange jurken met leuke printjes! Ik heb zelfs een heuse walk-in-closet… Daarnaast kan ik onwijs genieten van een avondje uit eten of een lekkere lunch met mijn man of vriendinnen buiten de deur. Heerlijk!

Judith's woonstijl

Ons interieur kun je het beste omschrijven als Scandiboho met een kleurenpalet van verschillende naturel- en aardetinten. Door deze tinten te combineren met natuurlijke materialen zoals hout, rotan, linnen, jute en zeegras oogt ons interieur altijd warm en heb ik soms eventjes het idee alsof ik weer terug ben in Indonesië! En dat is niet heel gek want de inspiratie van deze kleuren en materialen is voortgekomen uit onze reis naar Bali.

Mijn favoriete plekje in ons huis is dan ook de woonkamer. Hier is het hele Bohosfeertje, denk ik, het beste terug te vinden! En zeg nou zelf; de woonkamer is toch een heerlijke plek om ’s avonds neer te ploffen na een drukke werkdag?

Get the look - 10 tips

  1. Ton-sur-ton
    Om een rustige basis neer te zetten voor een Scandiboho stijl kies je voor een ton-sur-ton kleurenpalet. Dit houdt in dat je vanuit één basiskleur meerdere tinten doorvoert. In mijn geval is bruin de basiskleur. Door dit aan te vullen met lichtere tinten zoals zand, beige, taupe en donkere tinten zoals donkerbruin en caramel kan het niet mis gaan!

  2. Contrastkleur op één muur
    Door niet alle muren in dezelfde kleur te verven, maar juist te gaan voor één contrastkleur(in diezelfde kamer), maak je een ruimte en het geheel net iets spannender.

  3. Mix van koel en warm
    Bij een naturel kleurenpalet is het belangrijk dat je zowel werkt met koele als warme kleuren. Door deze twee samen te combineren in één ruimte heb je altijd een mooie basis. Houd hierbij wel rekening met het lichtinval in huis! Zo is het mooi om een koelere tint op de warme kant te gebruiken en andersom.

  4. Natuurlijke materialen
    Ook materialen kunnen veel doen met een ruimte. Voor een Scandiboho stijl maak ik vooral veel gebruik van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan: rotan, jute, zeegras, hout, linnen en wol.

  5. Luchtige meubels
    Meubels kunnen een stijl juist maken of breken. Wat je vooral veel ziet in een Scandinavisch interieur zijn luchtige meubels. Zoals onze bank, stoelen en salontafel die op (hoge) pootjes staan.

  6. Doorvoering (muur)kleuren in accessoires
    Als jouw kleurenpalet compleet is, wordt het tijd om ook deze kleuren verder te gaan doorvoeren dan alleen op je muren. Dit kun je doen in accessoires zoals vazen, kandelaars, kussens en plaids. Maar vergeet ook zeker het vloekleed of beddengoed niet. Door de kleuren helemaal door te voeren, creëer je weer dat rustige geheel.

  7. Een moodboard
    Iets wat mij onwijs helpt bij een make-over is het maken van een moodboard. Doordat je dan al gericht op zoek gaat naar kleuren en materialen zie je gelijk wat mooi bij elkaar past en dus bij de rest van je interieur. Eigenlijk zorgt een moodboard er al voor dat je niet meer de fout in kan gaan.

  8. Wissel kleuren af per seizoen
    Om je interieur gedurende het hele jaar spannend te houden, wissel ik af per seizoen. Zo vind ik lichte kleuren juist bij het voorjaar passen en donkere kleuren juist weer bij het najaar.

  9. Contrast in accessoires
    Een interieur moet in mijn ogen spannend en speels blijven. Zoals ik bij punt 2 al aangeef kun je dat doen door een contrastkleur. Maar een andere mogelijkheid om dat door te voeren is door middel van accessoires. Zo zijn de kussens op onze bank donker.

  10. Lambrisering of cirkel
    En last but not least; probeer eens wat anders te doen met je muurverf! Zo kun je een lange muur opbreken door middel van twee kleuren of een grote cirkel. Dit staat weer net ietsje speelser en zo creëer je toch nog een natuurlijke scheiding van twee kamers.
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.