Een gedeelte van de donkerbruine keuken met de kleur Sweet Umber

Een rustige keuken met donkerbruin

Kleurvriend Judith heeft haar eigen blog Juudithhome. Regelmatig gaat Judith aan de slag met Flexa. De stijl van Judith is Scandinavisch, naturelle aardetinten en bohemian. Klaar voor Kleur met Judith!

Na onze woonkamer make-over, met de Kleur van het Jaar 2021, begon het bij mij een tijdje geleden te kriebelen om de keuken ook weer eens aan te pakken. Inmiddels zit Spiced Honey hier alweer drie jaar op de keukenmuren en blijf ik het een geweldige kleur vinden. Maar toch besloot ik om de keuken een andere uitstraling te geven.

Geen last meer van vlekken op de muur

De before situatie van de keuken in Spiced Honey en zonder bovenkastjes

Eigenlijk begon het allemaal met de komst van onze nieuwe boven keukenkastjes. Al een tijdje lopen wij tegen te weinig opbergruimte in de keuken aan en met de komst van ons zoontje Vinn is dit alleen maar een grotere ergernis geworden. Dus besloten we onze huidige wandplankjes te vervangen voor keukenkastjes met essen frontjes. Alleen die bleken niet echt meer een match te zijn met de huidige muurkleur. Daarnaast komt Flexa nu met een geheel nieuwe verflijn, namelijk Flexa Easycare; een verf met een vlekwerende technologie die speciaal geschikt is voor ruimtes die het zwaar te verduren krijgen zoals bijvoorbeeld een badkamer, hal of keuken. Gelijk mooie redenen dus om mij uit te leven met een ander kleurtje! 

Ook nu weer een donkere kleur

Het moodboard wat de doorslaggevende factor was voor de donkerbruine keuken en aan de slag met Sweet Umber!

En omdat ik houd van een mooi en rustig geheel was de kleurkeuze dit keer voor mij niet moeilijk. In de woonkamer hebben we namelijk gebruik gemaakt van het Kleurpalet van het Jaar 2021, het Trust kleurenpalet dus het leek mij mooi om daaruit ook weer een kleur te pakken voor eenheid in huis. Tijdens het maken van het moodboard bleek al snel dat de kleur Steady Pebble veel te flets werd voor de ruimte omdat de keuken best veel lichtinval heeft en de kastjes wit zijn. Daarom koos ik uiteindelijk (weer) voor een aanwezige en donkere kleur: Sweet Umber in de Flexa Easycare Keuken uitvoering. Zodat (vet)vlekken niet meer in de verf trekken en ik straks met een gerust hard de muren kan afnemen zonder dat de verf beschadigd. Alleen al dit idee klinkt ideaal toch? 

Een volwassen keuken

Het resultaat van de donkerbruine en rustig ogende keuken

Sweet Umber is wel een wat koelere kleur vergeleken met Spiced Honey, maar dankzij alle houten accessoires en frontjes merk je hier in de sfeer eigenlijk weinig van. En viel het je al op dat deze bruine kleur ook op onze woonkamer muur zit? Daar lijkt hij weer heel anders door het lichtinval! Dit wist ik van tevoren al omdat ik wat kleuren op de muur testte met de Flexa Kleurtester.

De keuken als nieuw

Één kant van de keuken met de voorsituatie met Spiced Honey en de na situatie van het resultaat met de donkerbruine kleur Sweet Umber
De voorkant van de keuken met Spiced Honey in de voorsituatie en na situatie van het resultaat met de donkerbruine kleur Sweet Umber

En nu we een ander kleurtje op de muur hebben, andere handgreepjes, veel minder accessoires én boven keukenkastjes oogt de keuken haast wel als nieuw! Sterker nog, ik vind de keuken eindelijk sinds jaren echt rustig ogen. En tegelijkertijd voelt het nu alsof we een ‘volwassen’ keuken hebben omdat het plaatje nu helemaal compleet is en we genoeg opbergruimte hebben. Heerlijk! Ik denk dat ik straks gelijk een taart ga bakken om deze geslaagde make-over te vieren! Want over vlekken op de muur hoef ik mij nu toch geen zorgen meer te maken… ;) 

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.