Scandiboho woonkamer in de kleur Worthy Clay

Een passend kleurenpalet voor een Scandiboho interieur

Kleurvriend Judith heeft haar eigen blog Juudithhome. Regelmatig gaat Judith aan de slag met Flexa. De stijl van Judith is Scandinavisch, naturelle aardetinten en bohemian. Klaar voor Kleur met Judith!

Dagelijks krijg ik de vraag welke kleur er op onze muren zit. En juist die vragen brachten mij op het idee om ons kleurenpalet te delen in een soort van hometour. Zo laat ik iedere kamer in ons huis in deze blog zien, geef ik tips over ons kleurenpalet en waarmee je de kleuren kan combineren én deel ik ons nieuwste project. Kijk je mee?

 

Kleurenpalet

Om te laten zien dat alle kleuren in ons huis bij elkaar passen, heb ik dit moodboard gemaakt aan de hand van de Flexa Kleurtesters. Je ziet in één oogopslag verschillende beige en bruintinten, maar ook de verschillen in donker en licht! Mocht er een nieuw kleurtje in huis komen, dan houd ik ook altijd rekening met de rest van de kleuren in huis. Een must-do tip! Want zo maak je eigenlijk nooit een verkeerde keuze! Een voordeeltje van deze aardse kleuren is dat ze eigenlijk als een goede basis dienen in ons huis want ze zijn overal mee te combineren. Wij doen dat het liefst met natuurlijke materialen zoals hout, wol, jute en linnen. Maar het kan ook prima met een velvet stofje of juist beton of staal. Het is maar net waar jij zelf van houdt.

De kleuren in het moodboard zijn Factory Green (links bovenin), Worthy Clay (rechts bovenin), Brave Ground (midden), Pretty Pastry (links onderin), Sweet Umber (rechts onderin) 

Een moodboard met een groot gedeelte van ons kleurenpalet in ons Scandiboho interieur.

De lichtroze hal

Laten we beginnen bij waar je binnen komt: onze hal! Deze ruimte heeft, net als alle andere kamers, al heel wat kleuren gehad. Mocht je nieuwsgierig zijn naar de vorige kleuren, lees dan vooral ook even mijn vorige blogs! Op dit moment is onze hal geverfd in een lichtroze kleur, namelijk Cosmic Glory, is de trap geverfd in Flexa Mooi Makkelijk Vloeren en Trappen in een lichtgrijze kleur (Silver Shadow) én is het smalste muurtje geverfd met de kleur Fading Horizon. Heel wat kleuren in één ruimte dus! Maar dat hoeft niet te betekenen dat het geheel ineens druk oogt. Zo komen Cosmic Glory en Fading Horizon uit hetzelfde kleurenpalet. En doordat ik de donkerbruine kleur ook terug laat komen in de radiatorombouw en de spiegeltjes, creëer je een mooie samenhang. 

Een lichte hal met een donkere accentkleur muur voor een mooi contrast.

De woonkamer in bruintinten

Als we doorlopen, komen we in onze woon- en eetkamer terecht. Hier is nog niet zolang geleden een make-over uitgevoerd, want de muur achter de bank ging van een donkerbruine kleur naar een lichte kleikleur met de naam Worthy Clay. En ik vergeet bijna te vertellen dat deze kleur ook op ons plafond zit! Dat had je niet gedacht hè? Aan de zijkanten én de andere kant van de kamer zit de bruine vergrijsde kleur Brave Ground. Deze kleur zorgt hier voornamelijk voor de warme sfeer in huis en omarmt je als het ware… En het leuke is: deze kleur geeft weer zo’n mooi contrast met de donkerbruine keukenmuren die een tijdje geleden geverfd zijn in de kleur Sweet Umber en tegelijkertijd krijg je zo een heel mooi doorkijkje omdat je hier met donkere en lichte tinten speelt. 

 

Onze Scandiboho benedenverdieping in het kleurenpalet van het Kleur van het Jaar 2021 samen met onze eetkamer in aardse kleuren.
Onze Scandiboho benedenverdieping in het kleurenpalet van het Kleur van het Jaar 2021 samen met onze eetkamer in aardse kleuren.
Onze Scandiboho benedenverdieping in het kleurenpalet van het Kleur van het Jaar 2021 samen met onze eetkamer in aardse kleuren.
Onze Scandiboho benedenverdieping in het kleurenpalet van het Kleur van het Jaar 2021 samen met onze eetkamer in aardse kleuren.

Onze beige slaapkamer

Dan pakken we de lichtgrijze trap naar boven en lopen we gelijk onze slaapkamer in. We hebben onwijs geluk dat we best wel een grote slaapkamer hebben met heel veel lichtinval! In de zomer is de muurkleur hier dan ook vaak licht én in de winter switch ik over naar een donker kleurtje. Al moet ik zeggen dat deze beige tint met gele ondertoon (Pretty Pastry) hier toch al vanaf september op de muur zit. De overige drie muren zijn geverfd in de mooie beige kleur Sandy Beach waarbij ik destijds bij het commode hoekje een maan verfde met Spiced Honey. Daardoor wordt de slaapkamer net ietsjes speelser (en babyproof) haha.
Beide kanten van onze Scandiboho slaapkamer met een maan als detail geverfd in Spiced Honey bij de commode.

De donkergroene kinderkamer

En de laatste geverfde kamer boven is… de groene babykamer! Een kleur die velen van jullie nooit verwacht hadden, maar tegelijkertijd is deze donkergroene kleur wel een hele mooie match bij de rest van de aardse tinten in ons huis! Grappig hè? Zo maak ik met Factory Green echt een stoere sfeer in het boskamertje van Vinn en combineerde ik dit weer met de beige kleur Sandy Beach. Bewust! Want als je de donkergroene kleur samen zal gaan gebruiken met witte muren, dan wordt alles heel erg ‘hard’. En nu oogt het groen nog steeds lekker stoer, maar tegelijkertijd ook een beetje lieflijk en magisch.
De stoere donkergroene babykamer gecombineerd met rotan en een zandkleur.

Nieuw project

Maar nu na een jaar, vond ik dat het tijd werd voor iets anders… En dus heb ik twee weken geleden de verfkwast gepakt en donkergroen vervangen voor Brave Ground. Toen ik zwanger was, moest deze kleur namelijk nog uitkomen en wist ik het bestaan er nog niet van, haha! Ik besloot om de bruine kleur door te trekken op de rechtermuur om er zo een knus (voor)leeshoekje van te maken. En zeg nou zelf: dit is stiekem ook wel weer heel erg sfeervol, toch?

De stoere donkergroene babykamer gecombineerd met rotan en een zandkleur.

Liefs, Judith.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.