close-up warme woonkamer  Sweet Umber

Een warme woonkamer met lichte kleure

Kleurvriend Judith heeft haar eigen blog Juudithhome. Regelmatig gaat Judith aan de slag met Flexa. De stijl van Judith is Scandinavisch, naturelle aardetinten en bohemian. Klaar voor Kleur met Judith!

Zo’n vijf jaar geleden zijn mijn (bonus)vader, moeder en mijn broertjes in hun huis komen wonen na een hele grote verbouwing. Destijds kozen ze er voor om alle muren in de woonkamer te witten omdat ze niet zoveel tijd hadden om, naast het verbouwen, na te denken over de muurkleuren. Het afgelopen jaar is er wel één wandje geschilderd in een diepe donkerblauwe kleur! Toch gaf dit wandje in combinatie met de witte muren niet echt de warme sfeer waar mijn moeder naar op zoek was… En dus mocht ik dit keer bij haar in huis aan de slag! Tijd dus om voor verandering te zorgen. Iets waar mijn moeder niet uit kwam is dat ze niet wist hoe ze de woonkamer licht kon houden en tegelijkertijd warm. De zwarte tegels en meubels zijn namelijk al heel bepalend. Daarnaast oogt het nu vrij kil omdat het gaat om een grote ruimte.

 

Kleuren testen

Al snel werd er duidelijk dat mijn moeder niet zo van de felle en uitgesproken kleuren is. Die konden we dan ook gelijk schrappen. Wel had ze al een duidelijke voorkeur wat betreft de tinten die ze graag wilde terugzien. Want zij had, net als ik, met smart zitten wachten op de Kleur van het Jaar 2021 en het bijbehorende kleurenpallet. En nadat ze onze woonkamer make-over zag, was ze al om. Na alle kleuren van het Trust-palet te hebben uitgerold op een A4-tje met de Flexa Kleurentester werd er al heel snel duidelijk welke kleuren het beste in haar woonkamer zouden gaan passen. Zo kozen we voor drie kleuren: namelijk Worthy Clay, Epic Mud en Sweet Umber. Waarin Worthy Clay de basiskleur zal gaan vormen. 

flexa klaarvoorkleur woonkamerinspiratie moodboard

Aan de slag!

Omdat er in de woonkamer verschillende balken/pilaren zitten en de woonkamerhoek bij de bank ook een aantal ramen heeft, leek het mij leuk om hier mee te spelen. Zo koos ik ervoor om het verlaagde plafond bij de zithoek, de twee muren aan de zijkant en een klein stukje aan de linkerkant van het raam te verven in Worthy Clay. Net als de muur bij de televisie. De donkerblauwe muur en deur krijgen de donkerbruine kleur Sweet Umber, de pilaar bij de zithoek en de muur achter de bank Epic Mud en de schouw ook. Herhaling van de kleur vormt namelijk een mooie eenheid! 

woonkamer witte muren geverf met Trust palet

Het resultaat

M’n mams ging lekker aan de slag en ondertussen kreeg ik al wat sneak previews doorgestuurd. Zo leuk om te zien! Nadat alles geverfd was, besloot mijn moeder dat het ook tijd werd voor een ander kleurtje accessoires. Van wie zal ik die veranderdrang toch hebben? We kozen voor een warme oranje terra kleur. En kijk nou hoeveel warmer alles oogt! Vooral de zithoek nodigt nu echt uit om lekker te gaan zitten. Daarnaast oogt het geheel warm maar toch nog steeds licht en vertelde mijn mams dat het extra lekker thuiskomen is! Nu op naar haar volgende project: de eetkamer! 

 resultaat zithoek make-over
zithoek resultaat warme bruintint
tv hoek resultaat nieuwe kleur
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.